Flyers vs eaters 231211

24 december 201101:18

Winst voor Eaters en Hanen

Geleen behaalde drie belangrijke punten met een benauwde 2-0 overwinning in Heerenveen. Eindhoven haalde met twee debutanten op de valreep de dubbele cijfers tegen Amsterdam Capitals.

Friesland Flyers - Geleen Eaters

Twee goals in de laatste tien minuten waren het verschil tussen Geleen en gastheer Flyers op vrijdagavond. Lars van Sloun opende negen minuten voor tijd de score en Shawn Colleymore schoot de puck in de slotfase in het Friese net.

Daarmee boekte Geleen een belangrijke overwinning op een Friesland Flyers dat op zoek is naar de vorm. In de ontmoeting met Eaters waren de tekenen van herstel aanwezig. Bij vlagen was Heerenveen dominant in de wedstrijd en kreeg ook voldoende kansen om het resultaat de andere kant op te laten kantelen. Het was echter een uitblinkende Sami Heinonen die met een shutout zijn ploeg verder hielp.

Ook Eaters had goede momenten in de wedstrijd. Ian McDonald had een gouden kans om zijn team op voorsprong te zetten met een penaltyshot. Deze keer was het Martijn Oosterwijks beurt om voor held te spelen. Daarmee bleef de ontmoeting lange tijd bijzonder spannend, waarbij de ruim achthonderd Friese toeschouwers lange tijd mochten hopen dat de punten in eigen huis bleven.

Een straf tegen Bert van den Braak negen minuten voor tijd werd Flyers uiteindelijk fataal. Eaters had slechts vijf seconden nodig om Oosterwijk te kloppen. Lars van Sloun wist de puck uiteindelijk achter de doelman van Friesland Flyers te werken, waardoor de thuisploeg met lege handen bleef staan.

Voor Flyers breekt nu een week rust aan. Op de voorlaatste dag van 2011 hoeft het team pas eer in actie te komen. Dat betreft dan een uitwedstrijd in Tilburg. Geleen mag op derde kerstdag alweer aan de bak. Ook dan is Tilburg de tegenstander.

Amsterdam Capitals - Eindhoven Kemphanen

Marcel Kars scoorde drie keer tegen zijn oude club in de 10-2 overwinning van Eindhoven Kemphanen in Amsterdam. Drie goals in de tweede periode vormden uiteindelijk het verschil tussen de teams.

Eindhoven trad in de hoofdstad aan met twee debutanten. Tom Messie en Danny Hansen spelen normaal voor Eindhoven Hightechs in de eerste divisie, maar waren nu hard nodig in de selectie van Tommie Hartogs. Door het wegsturen van Ronald Wurm, het stoppen van Mike Verschuren en de blessure voor Nick Verschuren kwam Eindhoven deze week in acute problemen door het puntensysteem.

Daardoor ontbrak afgelopen week Mario Mjelleli in de opstelling, omdat Eindhoven in het kader van het puntensysteem anders tegen een reglementaire nederlaag was opgelopen. Met Messie en Hansen in de opstelling konden echter alle imports weer meedoen bij Kemphanen. Voor U20-international Messie was het waarschijnlijk een avond om nooit te vergeten. De geboren Utrechter scoorde twee keer in zijn debuut in de eredivisie. Minder nieuws was er over een derde jongeling, Danny Donders, die per brancard het ijs moest verlaten.

Capitals kon via goals van Tobias Kathan en John Versteeg de tegenstander nog aardig bijbenen in de eerste periode, al stond Kemphanen dankzij treffers van bob TEunissen, Kevin Bruijsten en Tom Messie wel voor na twintig minuten. Drie goals in de eerste acht minuten van de tweede periode beslisten het duel echter in het voordeel van Eindhoven. Marcel Kars (2) en Paul Vincent scoorden de goals.

In de slotperiode zorgde Tom Messie voor zijn tweede van de avond, wist Kars voor de derde keer het net te vinden, vierde Mjelleli zijn terugkeer in de opstelling nog met een goal en in de slotminuut kwam ook Max van Lieshout nog tot scoren. Zijn eerste treffer van het seizoen.