Beneliga logo 2015 poule B

13 december 201508:23

Winst voor Luik en Geleen in Poule B

Geleen en Luik boekten beiden een overwinning op zaterdagavond. Geleen was met 1-7 te sterk voor Eindhoven Kemphanen terwijl Luik thuis met 5-2 won van Leuven Chiefs.

Eindhoven wist veertig minuten lang de bezoekers uit Limburg partij te geven. Eaters opende na 32 minuten de score via David Arvay. Al snel tekende Damian Kluijtmans namens Kemphanen voor de gelijkmaker. In de derde periode liep Geleen alsnog uit naar de grote zege. Zes verschillende doelpuntenmakers zorgde voor een 1-7 eindstand. Mordy Munichman scoorde zijn eerste goal van het seizoen.

In Luik vond de belangrijke ontmoeting plaats tussen de lokale Bulldogs en Leuven Chiefs. Beide ploegen strijden om een plek bij de eerste vier. De thuisploeg kwam in de eerste periode tweemaal op voorsprong, Leuven wist echter telkens weer langszij te komen. In de 34e minuut bracht Krzak Luik op 3-2 tijdens een powerplay met twee Chiefs op de strafbank. Die goal kwam Leuven niet meer te boven. In de slotperiode tilden Tomasz Cieslicki en Gaeton Rondia de score naar 5-2.

Door de uitslagen komt Eaters weer dichtbij de koppositie met 21 punten uit 10 wedstrijden. Tilburg Trappers heeft één punt meer maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Kemphanen staat nog derde met 16 punten uit 12 wedstrijden. Luik rukt echter op en heeft één punt minder en nog twee wedstrijden tegoed. Leuven is nu gedeelde vijfde met Nijmegen. Beide ploegen hebben 12 punten uit 11 wedstrijden en zijn daarmee nog volop in de race voor de play-offs.

Zondag is weer een belangrijke dag met de ‘returns’ van de wedstrijden van vrijdag en zaterdag.