Trappers vs Leipzig

27 november 201623:05

Door Joep Meijsen

Winst voor Tilburg in Leipzig

Tilburg Trappers boekte in de Oberliga de derde zege op rij door in Leipzig met 1-4 te winnen van de lokale Icefighters.

Icefighters Leipzig - Destil Trappers Tilburg

Tilburg kwam op zondagmiddag na tien minuten spelen op voorsprong via Kilian van Gorp, die shorthanded scoorde nadat Trappers vanwege too many men bestraft was. Na ruim vijf minuten spelen in de tweede periode verdubbelde Jordy van Oorschot de voorsprong. In de slotfase trok de regerende Oberliga-kampioen de wedstrijd voor ruim duizend toeschouwers definitief naar zich toe via goals van Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten. Ian Farrell zorgde er met nog enkele minuten op de klok voor dat Ian Meierdres niet met een shutout naar huis kon.

Een teleurstelling was er in de Oberliga voor de derby tussen Essen en Duisburg. De wedstrijd werd bij een stand van 2-2 gestaakt omdat het ijs niet meer bespeelbaar was in de hal in Duisburg. Trappers staat na de winst in Leipzig nu op de derde plaats op nog maar één punt van nummer twee Essen, dat ondanks de gestaakte wedstrijd evenveel wedstrijden afgerond heeft als de Brabanders. Herne is met 46 punten nog altijd riant koploper. Herner EV won zijn wedstrijd zondag met 8-2 van Crocodiles Hamburg.

(Archieffoto)

Delen