Oranje Japan WK goal Oranje2 2017

29 april 201715:47

WK Belfast: Degradatie voor Oranje

Het Nederlandse ijshockeyteam sluit het WK in Belfast af met de cruciale wedstrijd tegen Estland. Oranje moet met drie doelpunten verschil winnen om klassebehoud veilig te stellen. Eerste face-off 17.00 uur (NL-tijd). Klik hier voor de livestream. Nederland verliest en degradeert naar Division IIA.

Oranje knokte, heel even zelfs letterlijk, tot de laatste seconde, maar incasseerde twee tegengoals in de slotperiode om ook de vijfde wedstrijd tijdens het WK in Belfast te verliezen, 4-3. Daarmee is Oranje officieel gedegradeerd naar Division IIA.

Tweede periode

Oranje bracht de marge in de loop van de tweede doorgang op twee goals via het eerste doelpunt van het toernooi voor Kevin Bruijsten en kwam via een schot op de lat zelfs dichtbij de benodigde marge in wat wederom een goede periode was van Nederland. Nederland kreeg nog meer kansen, maar had ook goede saves van Fabian Schotel nodig om het Estse gevaar onschadelijk te maken. Een powerplay tegen enkele minuten voor het einde van de periode zorgde ervoor dat Estland terug kon komen tot 2-3 via wederom Rooba. Nederland heeft nog twintig minuten om de marge van drie goals te bereiken.

Eerste periode

Nederland sloot de eerste periode af met een 1-2 voorsprong. Voor het eerst in dit toernooi kwam Nederland op voorsprong, Guus van Nes werd mooi in stelling gebracht door Nardo Nagtzaam. Niet veel later rondde Jeffrey Melissant van dichtbij mooi af voor de 0-2. Helaas liep Nederland daarna tegen een straf op, waarbij Robert Rooba voor de 1-2 zorgde. Toch een sterke periode voor Oranje.