Oranje WK lege hal Belfast 2017

23 april 201713:17

Door Joep Meijsen

WK Belfast: Nederland - Japan 1-6

Nederland opent vanmiddag het wereldkampioenschap in Belfast met de wedstrijd tegen Japan. Na de eerste periode is het 0-2 in het voordeel van Japan. Kijk mee via de livestream.

Nederland verloor...

het openingsduel uiteindelijk met 1-6. Nederland toonde ook in de slotperiode hier en daar aanvallend aardige dingen, maar incasseerde ook twee goals, waaronder een goed uitgevoerde counter. Obara en Ueno scoorden de Japanse goals. Straks een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties.

Na twee periodes..

staat Nederland in de openingswedstrijd in Belfast met 1-4 achter tegen Japan. Oranje scoorde een powerplaygoal via Steve Mason, maar incasseerde ook twee tegengoals in de periode. Nederland toont echter aanvallend initiatieven en liep pas twee keer tegen straffen op, waarbij de penaltykill goed werd uitgevoerd. Furuhashi en Obara scoorden de Japanse goals in de tweede periode, die laatste na een scherp uitgevoerde counter.

Nederland begon...

heel aardig aan de eerste periode met twee goede schoten in de eerste vijf minuten. Daarna liet de defensie Hiroto Sato richting het doel soleren en de 1-0 scoren voor Japan. Oranje had twee sterke powerplays, waarbij Nederland een paar keer goed gevaarlijk werd. De beste kans was voor Nick Verschuren in de slotseconde van de periode, maar zijn inzet van dichtbij raakte de paal. Voor die tijd had Nederland net op goede manier een straf tegen Thomas Roosendaal ongedaan gemaakt. Helaas viel kort daarna wel de 0-2. Op de rebound verdween de puck achter Schotel, waarbij Kenta Takagi de treffer op zijn naam kreeg.