U18vrouwen

17 september 201919:49

Door Joep Meijsen

WK IJshockey U18-vrouwen in NL gaat door

Het Nederlandse U18-vrouwen spelen toch het WK op eigen ijs. Het wereldkampioenschap in Eindhoven komende januari gaat gewoon door.

Dat heeft IJshockey Nederland bekendgemaakt. Het WK leek vorige week door het afzeggen van een deelnemer in de andere poule op losse schroeven te staan, maar Nederland werd toch aan de IIHF gevraagd om door te gaan met de voorbereidingen. De afgelopen week is er door de mensen van het Nederlandse vrouwenijshockey hard aan gewerkt om voldoende steun te verwerven om het WK toch binnen te halen en dat is dus gelukt.

'Iedereen is écht heel erg blij', zegt teammanager Jenny Goessens van de U18-vrouwen. 'Spelers, begeleiding en ouders. Het is een beloning voor de inzet van iedereen die het Nederlandse vrouwenijshockey een warm hart toedraagt.'

Nederland speelt op dit WK tegen Australi√ę, Kazachstan en Taipei. Oranje komt drie keer in actie en kan bij winst in het toernooi promoveren. Het is officieel het WK Division II Group A. Bij promotie wacht de U18-vrouwen dus terugkeer naar een niveau hoger. Het is een historisch toernooi: het eerste offici√ęle vrouwentoernooi op Nederlands ijs.

Het schema van Oranje ziet er als volgt uit:

25 januari 2020, 16.30 uur: Nederland - Australi√ę
26 januari 2020, 16.30 uur: Nederland - Kazachstan
28 januari 2020, 19.00 uur: Nederland - Taipei

Informatie over kaartverkoop en andere mogelijkheden om het WK te ondersteunen volgen op korte termijn.