Oranje Estland WK Kevin Bruijsten doel 2017

21 april 201816:48

Door Joep Meijsen

WK-selectie van Nederland bekend

Bondscoach Doug Mason heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Tilburg bekendgemaakt. Het team bestaat uit vijftien spelers van Tilburg Trappers en acht spelers die afgelopen weken meededen met de centrale trainingen en in actie kwamen tijdens de oefenwedstrijden.

Het is voor het eerst in drie jaar dat een bondscoach voor een WK weer kan beschikken over het grootste deel van de Nederlandse spelers. De selectie telt zeven spelers die nog niet eerder uitkwamen op een wereldkampioenschap voor Nederland, al kwam een deel van die groep al wel in actie tijdens het Olympische Kwalificatietoernooi in Italië twee jaar geleden.

Helemaal nieuw zijn verdedigers Alexei Loginov en Jordy Verkiel en forward Ties van Soest, allen speelden al wel oefenwedstrijden met de nationale ploeg. Uit de selectie die vorig jaar degradeerde in Belfast is nog een kwartet spelers over. Met 17 jaar is Van Soest de jongste speler in het team, terwijl Kevin Bruijsten met 31 de oudste is.

Nederland begint het wereldkampioenschap in Tilburg komende maandag met de wedstrijd tegen China. Andere tegenstanders op het WK zijn Australië, België, IJsland en Servië. Voor Doug Mason is het zijn terugkeer als bondscoach in de bank bij Nederland. Hij is de opvolger van Chris Eimers.

Goalies: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Tomislav Hrelja (reserve)

Defense: Ryan Collier, Boet van Gestel, Kilian van Gorp, Alexei Loginov, Jordy van Oorschot, Jurryt Smid, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar

Forwards: Mickey Bastings, Kevin Bruijsten, Mitch Bruijsten, Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt, Raphael Joly, Julian van Lijden, Nardo Nagtzaam, Joey Oosterveld, Raymond van der Schuit, Ties van Soest, Danny Stempher,