22 maart 200400:00

Door Joep Meijsen

Wolves kijkt al vooruit

Een nieuwe coach, een trouwe hoofdsponsor, een hogere begroting en de toezegging van bijna alle spelers dat ze blijven. Hoewel de competitie 2004/2005 nog maar net is afgesloten lijkt Den Haag Wolves al bijna klaar voor het nieuwe seizoen.

De in Canada geboren Rob Serviss maakt de overstap uit Groningen, waar hij de ijshockeyacademie onder zijn hoede had, de overstap naar Den Haag. Serviss krijgt daarbij niet alleen de technische leiding over het eerste team van de Hagenezen, maar ook over de hele jeugdafdeling van de Wolves. 'Hij wordt de rode draad die door de hele vereniging loopt', zegt voorzitter Louis Verreijen tegenover IJshockey.com.

Serviss was eerst als speler in Nederland actief en de laatste jaren als coach in Groningen. De Haagse connectie is niet heel onverwacht. Serviss is ook bondscoach van Jong Oranje, een klus die hij samen met Danny Jurgens klaart. Jurgens is assistent-coach bij Den Haag. De komst van Serviss betekent een afscheid van Kristoff van den Broeck. 'Kristoff heeft heel veel voor Den Haag betekend, maar na 4,5 jaar was de chemie weg. Kristoff zal het komend seizoen ook niet meer als speler voor Den Haag uitkomen', zegt Verreijen.

Daarmee is Van den Broeck een van de weinige spelers die niet terugkeert. Volgens Verreijen is met vrijwel de volledige selectie van vorig seizoen inmiddels een principe-overeenkomst bereikt over een terugkeer. Van de Nederlandse spelers is alleen met Elmer Kuik geen overeenstemming bereikt, terwijl zowel Jan Jaap Natte als Jesse Heerema wel hebben aangegeven komend seizoen in Den Haag te zullen spelen.

Van de buitenlandse spelers keren Tristan Senior, Frederik Edlundf, Radovan Salakas en Michael Minarech zeker terug. Van Jozef Rekem wordt afscheid genomen. Den Haag lijkt hiermee vooruit te lopen op een nieuwe regeling voor het aantal buitenlanders. Clubs en bond denken na over een nieuwe manier om dit definitief goed te regelen.

Volgens Verreijen gaat het budget van Den Haag volgend seizoen aanzienlijk omhoog. 'We zijn vorig jaar begonnen met een begroting van 85.000 euro. Dat is Ă©cht heel weinig, dan heb je je buitenlanders eigenlijk weinig te bieden.' Den Haag rekent erop dat de NOS volgend jaar 32 samenvattingen van ijshockeywedstrijden op televisie gaat brengen.

Skoda Duindam, afgelopen jaar al hoofdsponsor van de Hagenezen, heeft volgens de Haagsche Courant zijn contract met de Wolves verlengd tot 2009.