Stock - goaliestick en puck
— © Marco Spelten/IJshockey.com

12 januari 202116:44

Door Joep Meijsen

Yeti’s heeft primeur wervingscampagne jeugd

Yeti’s Breda is de eerste club die meedoet aan een nieuwewervingscampagne om meer jonge sporters kennis te laten maken met de sport. IJshockey Nederland heeft de nieuwe campagne ontwikkeld onder het motto ‘Ik wil op ijshockey’.

Yeti’s Breda is de eerste club die meedoet aan een nieuwe wervingscampagne om meer jonge sporters kennis te laten maken met de sport. IJshockey Nederland heeft de nieuwe campagne ontwikkeld onder het motto ‘Ik wil op ijshockey’.

Deze week ging ook de speciale pagina live op deze website waar kinderen en hun ouders terecht kunnen om zich aan te melden bij de club bij hun in de buurt. Bij Yeti’s Breda is het op die manier mogelijk om je aan te melden voor twee gratis lessen bij de ijshockeyschool, die iedere dinsdag van 16.15 tot 17.00 uur wordt gehouden.

Voor het Nederlandse ijshockey zijn het moeilijke tijden. De meeste ijsbanen zijn, net als andere binnensportlocaties, op het moment gesloten. Breda is een van de steden waar nog wel geschaatst kan worden omdat de baan aan twee kanten helemaal open is. Daarbij gelden op de ijsbaan natuurlijk wel de strikte protocollen die een verdere verspreiding van het coronavirus moeten helpen voorkomen.

Waarom Breda?

Breda is daarom een goede plek om te beginnen met de campagne, die uiteindelijk moet worden uitgerold naar andere clubs. ‘Als bond willen we clubs actief ondersteunen bij het werven van jeugdleden’, zegt bestuurslid Danny Micola van IJshockey Nederland. Hij is enthousiast, ondanks de ongewone tijden waarin we leven. ‘We hebben vanwege corona wel geaarzeld, maar de werving van jeugdleden een onderwerp dat altijd aandacht nodig heeft.’

Een speciaal gemaakt filmpje moet kinderen aanzetten om zich ook daadwerkelijk aan te melden om ijshockey te proberen. Bij Yeti’s kwamen direct na het begin van de campagne al aanmeldingen binnen van enthousiaste kinderen die kennis willen maken met ijshockey. ‘De jeugd is de toekomst van de sport. Het is goed dat we collectief de schouders onder de werving van nieuwe jeugdspelers zetten.’