IJNL jackham 2022

25 maart 202207:57

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Zaterdag jeugd- en vrouwen finaledag

Morgenochtend om 10:00 uur begint de spanning om de Jack Ham Memorial tussen IJCU Dragons Utrecht U15 en Hijs Hokij Den Haag U15.
De entree is slechts 5 Euro.

Het wordt een prachtige dag voor alle teams. Er zijn nog kaarten beschikbaar via Ticketpoint-Jack Ham Memorial

U15 finale wat wordt het?

Mijn verwachting is dat het een interessante finale wordt, waarbij beide teams erg gewaagd zijn aan elkaar. De spelers hebben de afgelopen weken hard getraind en zijn erg gebrand om deze finale te winnen. Ik denk zelf dat de vorm van de dag gaat bepalen wie uiteindelijk de winnaar van deze finale wordt. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!!!

— Janusz Janikowski coach U15 Den Haag

Ondanks dat wij 2 spelers missen, onze forward Robin van Doorn (geblesseerd) en onze verdediger Santi van der Bruggen (gebroken sleutelbeen), hebben wij er veel zin in en gaan we er vol voor!. Het zal spannend worden wie er met de winst vandoor gaat! Als coach hoop je dat je het team zo goed mogelijk hebt voorbereid. Er hangt een gezellige sfeer in de kleedkamer na de laatste trainingen.Utrecht is er klaar voor!

— Chad van de Burg coach U15 Utrecht

U17 Finale wat verwachten we?

Ik verwacht een mooie finale met 2 ploegen die vol voor de winst gaan. Ik heb mijn spelers voorgehouden dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de wedstrijd van morgen. We speelden al vaak tegen Tilburg dit seizoen. Niet alleen in de competitie maar ook vriendschappelijk. Steeds weer waren het sportieve en vooral leerzame wedstrijden voor de spelers. Morgen hoop ik daar ook weer op. Dat het een leerzame en sportieve wedstrijd mag worden waar onze talenten later met veel plezier aan terug mogen denken.

— Wil Zwarthoed coach U17 Geleen

Ik verwacht dat wij het moeilijk gaan krijgen, Geleen is toch het betere team. Ik had niet verwacht dat wij zover zouden komen met dit nog jonge team. Ze hebben zich gedurende het seizoen goed ontwikkeld. Misschien dat we kunnen zorgen voor een verrassing. Ik zelf denk dat Geleen de beste papieren heeft voor de titel, maar de wedstrijd moet nog gespeeld worden, you never now.

— Herman van Ierland coach U17 Tilburg

Vrouwen finale

Niet alleen U15 en U17 houden hun finale in Tilburg ook de vrouwen van Dordrecht en Heerenveen gaan uitmaken wie de kampioen van Nederland wordt.

Morgen een leuke finale tussen 2 teams die gewaagd zijn aan elkaar. Helaas kunnen wij niet de hele wedstrijd afmaken met alle dames en coaches. Doordat Utrecht play-offs in Utrecht speelt zullen er een aantal eerder weg moeten. Voor de rest zal het hopelijk een mooie pot worden.

— Stefan Collard Coach vrouwen Dordrecht

Wat verwacht ik voor morgen 2 teams die gebrand zijn om het dames ijshockey te promoten! 2 teams die 2 jaar geleden ook in de finale stonden maar helaas gecanceld werd door de Corona. Het is mooi dat we dit jaar toch de herkansing krijgen en dat beide teams het hoge niveau hebben kunnen vasthouden beide teams hebben een diversiteit aan dames en het is mooi om te zien dat wij in Heerenveen ondanks het leeftijds- en niveauverschil toch een hecht team zijn! In het seizoen hebben we al laten zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn met een uitslag van 3-3. Dus ik verwacht morgen een wedstrijd waar het publiek van gaat genieten!

— Mandy Gooijer coach vrouwen Heerenveen

Wedstrijden en tijden

Locatie: IJssportcentrum Tilburg

10.00 uur U15 IJCU Dragons Utrecht vs Hijs Hokij Den Haag. Sheet: U15 Finale

13.00 uur U17 Smoke Eaters Geleen vs Tilburg Trappers. Sheet: U17 Finale

16.00 uur Vrouwen Dordrecht Lady Lions vs UNIS Flyers Heerenveen. Sheet: Vrouwen Finale

Delen