Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zaterdag roundup: Herentals te sterk voor Kemphanen

Zaterdag roundup: Herentals te sterk voor Kemphanen

Herentals en Heerenveen bleven in het spoor van koploper Den Haag. Herentals won thuis van Eindhoven en Flyers won in een speciaal jubileumduel van Amsterdam. Ook Antwerpen en Luik behaalden driepunters.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Era Renomar HYC Herentals - Dolphin Eindhoven Kemphanen

Het duel tussen Herentals en Eindhoven liep vorig jaar nog uit de hand. Na een vechtpartij tijdens de warming-up en een grimmige eerste periode besloot Kemphanen niet verder te spelen.

De editie van dit seizoen haalde gelukkig wel het einde. De kersverse vader Jordy van Dyck opende na vier minuten de score voor Herentals. Eindhoven reageerde snel met een goal van Mike Verschuren. Ondanks druk van Herentals wist Kemphanen de gelijke stand vast te houden tot de eerste pauze.

Na de pauze was het de beurt aan Herentals. HYC liep uit naar een 6-2 voorsprong waarbij van Dyck en Mike Verschuren beiden hun tweede goal lieten noteren.

In de derde periode scoorde Nick Verschuren nog wel de 6-3 maar daarna maakte Ben Vercammen met twee doelpunten een einde aan de hoop op een Eindhovense comeback. Uiteindelijk kwam de eindstand uit op 8-5 na goals van Kayo van Zoest en wederom Nick Verschuren. Herentals verloor wel Trevor Hunt die met een match penalty naar de kleedkamer werd gestuurd.

Herentals staat door de zege op de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Den Haag. Eindhoven blijft op de zesde plek.

(Foto Kurt Tops)

HYC_EIndhoven_Bene_Goris goal_01_2018

© Kurt Tops

UNIS Flyers Heerenveen - Amsterdam Tigers

In Heerenveen vierde men het 50-jarige jubileum van Flyers. De gebroeders Bijlsma, de oprichters van de club, werden voor het duel in het zonnetje gezet door voorzitter Henk Hoekstra. De broers werden benoemd tot ere-lid van de club.

De ploeg van Mike Nason maakte het feest compleet door Amsterdam met 9-1 te verslaan. Flyers kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Ronald Wurm. Ondanks de vroege goal kwam de motor van de thuisploeg nog niet op gang. Amsterdam kwam in de tweede periode zelfs langzij dankzij een goal van John Versteeg.

Daarna stelde Heerenveen orde op zaken en liep Flyers uit naar een 9-1 zege. Marco Postma, Ronald Wurm en Yan Turcotte hadden allen twee goals.

Heerenveen staat nu tweede met 34 punten. De Friezen hebben een punt minder dan koploper Den Haag maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Amsterdam blijft op de achtste plek met 17 punten.

Flyers TV had een interview met coach Mike Nason na afloop.

Chiefs Leuven - Antwerpen Phantoms

Leuven leek in de eerste periode tegen Antwerpen op weg naar een makkelijke zege. Chiefs kwam op een 3-0 voorsprong dankzij onder andere twee goals van Scott Wamsganz. Daarna was het echter Antwerpen dat de regie overnam. Phantoms kwam in de tweede periode terug tot 3-3 met twee goals van Ben van den Bogaert. In de slotperiode ging Antwerpen door en liep de ploeg uit naar 3-7. Van den Bogaert voltooide zijn hattrick. Het slotakkoord was voor Wamsganz die ook zijn hattrick haalde en daarmee de eindstand op 4-7 bepaalde.

Antwerpen blijft door de winst in de race om de laatste plek in de play-offs. Phantoms staat nu negende met vijf punten achterstand op Amsterdam maar de Tigers hebben twee wedstrijden meer gespeeld. Leuven is ook nog in de race. Zij hebben een punt minder dan Antwerpen en ook twee wedstrijden minder gespeeld dan Amsterdam

Zoetermeer Panters - Bulldogs Luik

Luik won zaterdagavond de uitwedstrijd in Zoetermeer en blijft daardoor in het spoor van Nijmegen en Geleen. Luik kwam in de tweede periode op een 1-3 voorsprong in de Silverdome. Zoetermeer gaf echter niet op en kwam aan het begin van de derde periode terug door twee goals van het jonge talent Sam Haijes. 

Toch was het Luik dat aan het langste eind trok en met een 3-7 zege van het ijs stapte. Akim Ramoul scoorde driemaal voor de Bulldogs.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum