Kans Ties van Soest namens Tilburg Trappers tegen Diez-Limburg
Kans Ties van Soest namens Tilburg Trappers tegen Diez-Limburg — © Arie Leeuwesteijn

27 december 202008:18

Door Joep Meijsen

Zaterdag roundup: Trappers zet zegereeks voort, winst Van Nes, verlies Nagtzaam

Tilburg Trappers heeft zijn wedstrijd op Tweede Kerstdag uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen van Diez-Limburg. In de Oberliga SĂĽd was er verlies voor Nardo Nagtzaam, maar de universiteitsploeg van Guus van Nes won vannacht zijn derde wedstrijd op rij.

Tilburg Trappers - Diez-Limburg Rockets

Tilburg Trappers heeft zijn zegereeks in de Oberliga Nord uitgebreid naar zes met een 7-2 overwinning op Diez-Limburg. Raymond van der Schuit en Ties van Soest hadden ieder twee goals. Tilburg handhaaft zich hierdoor op de tweede plaats van de ranglijst.

Tilburg kwam via een goal van Raymond van der Schuit na ruim vier minuten spelen op voorsprong. De goal was echter de enige treffer van de openingsperiode. Thomas Matheson bracht zijn ploeg vroeg in de tweede periode op gelijke hoogte, maar via goals van Giovanni Vogelaar en Ties van Soest hield Trappers het initiatief in het duel.

In het laatste kwartier van de wedstrijd voerden Van der Schuit, Tijn Jacobs, Diego Hofland en Van Soest de score nog verder op. RJ Reed deed nog iets terug namens Diez-Limburg. Trappers komt maandag weer in actie. Dan staat een uitwedstrijd bij Halle op het schema.

Oberliga

Koploper Hannover Scorpions maakte thuis tegen Herforder EV geen fouten en liep met een ruime 11-2 overwinning weg. Mario Valery Trabucco had drie goals en twee assists, Patrick Schmidt en Tomi Wilenius ieder twee goals en drie assists.

Ook Hannover Indians blijft het goed doen. Die ploeg won in eigen huis met 5-1 van Krefeld. Brett Bulmer had drie goals en een assist in deze wedstrijd. Herner EV veegde tenslotte Hammer Eisbären van het ijs met een 8-1 overwinning. Patrick Asselin had twee goals en een assist in dit duel.

Door deze uitslagen blijft Scorpions met 42 uit 16 de koploper in de competitie, met een voorsprong van 13 punten op Tilburg en Hannover Indians. Die twee ploegen hebben echter ieder nog twee wedstrijden tegoed. Hamburg Crocodiles, 25 uit 13, doet ook nog goed mee.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam scoorde zaterdag voor zijn team EC Peiting, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. De Nijmegenaar opende na twee minuten spelen de score in de wedstrijd tegen Lindau Islanders, maar Lindau kwam in een dubbele powerplay twee minuten later al langszij en nam na tien minuten spelen de leiding. Verder werd er niet meer gescoord in het duel. Door het verlies zakt Peiting naar de 11e plaats van de ranglijst. De eerste tien ploegen plaatsen zich voor de play-offs.

Guus van Nes

Guus van Nes en Quinnipiac Bobcats voerden hun zegereeks op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten verder op met een 3-8 zege op American International College. Van Nes pikte geen punt op in de ontmoeting. Vanavond staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. Quinnipiac heeft door de zege nu zijn laatste drie wedstrijden gewonnen.