Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zaterdag roundup - Uitzeges Hyc, Flyers en Eaters

Zaterdag roundup - Uitzeges Hyc, Flyers en Eaters

Heerenveen haalde de volle buit in Leuven en is daarmee weer koploper in de Beneliga. Geleen deed goede zaken met een overwinning in Amsterdam, terwijl Herentals in de race blijft om de kopposities met een zege in Antwerpen.

Amsterdam Tigers - Laco Eaters Geleen

Geleen boekte zaterdagavond een 2-6 uitoverwinning in Amsterdam. De Limburgers liepen in de eerste dertig minuten in de Jaap Edenhal uit naar een 0-6 voorsprong alvorens Amsterdam in het restant van de wedstrijd nog iets terugdeed. Zes verschillende spelers troffen doel voor Geleen: Jonas Huovinen, Joonas Liimatainen, Lars van Sloun, Tom Marx, Slawomir Krzak en Dean Moors. De Amsterdamse tegengoals kwamen op naam van John Versteeg en Calvin Pohlman.

Eaters staat in de Beneliga nu op de vierde plaats met 24 punten uit twaalf wedstrijden. Amsterdam heeft zeven punten minder en een wedstrijd meer gespeeld. Dat is goed voor de zevende plek op de ranglijst.

Leuven Chiefs - Unis Flyers Heerenveen

Leuven bleef thuis tegen Heerenveen tot halverwege de wedstrijd in het spoor van Heerenveen, maar de Friezen namen in het tweede deel van de wedstrijd afstand van de club uit de Belgische universiteitsstad. Adam Bezak en Yan Turcotte hadden ieder twee goals namens Heerenveen, dat ook Ronald Wurm, Marco Postma, Kevin Nijland en Kenny Welles zag scoren. Marco Piro, Alec James en Mickey Evers namen de goals van Leuven voor hun rekening.

Daarmee komt Flyers op 28 punten uit dertien wedstrijden, wat goed is voor de koppositie in de Beneliga. Den Haag staat op twee punten, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld. Voor Leuven was het de zevende nederlaag in tien wedstrijden. Met tien punten staat de ploeg nu op de tiende plaats.

Foto: Archieffoto

Antwerp Phantoms - ERA Renomar Hyc Herentals

Ben Vercammen had twee goals en Chad Brears een goal en twee assists in de 2-4 overwinning van Herentals in Antwerpen. Kevin De Winter scoorde de beide goals van Antwerpen op assist van Lukasz Bartak. Jenne Van Der Velde kwam ook nog tot scoren voor Herentals.

Herentals klimt door de overwinning over Eindhoven heen op de ranglijst naar de vijfde plek. De ploeg heeft vijf punten minder dan koploper Heerenveen, maar drie wedstrijden minder gespeeld.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum