Capitals jaapedenbaan fisheye 1112

25 november 201723:08

Door Joep Meijsen

Zaterdag roundup: zeges Tigers, Panters en Eaters

Drie ontmoetingen op zaterdagavond tussen Nederlandse en Belgische clubs en deze keer was er drie keer winst voor de noordelijke clubs. Amsterdam was in een zeer doelpuntrijk duel Luik de baas, Zoetermeer was in overtime te sterk voor Leuven en Geleen scoorde in de slotseconde het winnende doelpunt tegen Antwerpen.

Amsterdam Tigers - Luik Bulldogs

In een buitengewoon doelpuntrijk duel heeft Amsterdam in de Beneliga in eigen huis een 9-7 overwinning geboekt op Luik. De hoofstedelijke formatie besliste de ontmoeting uiteindelijk met vier goals in de slotperiode. John Versteeg scoorde drie keer voor Amsterdam, terwijl Jozef Hutar en Ivan Muso ieder twee goals voor hun rekening namen. Ook Michael Mackie-Kwist en Connor Barette troffen doel. Bryan Henry had twee goals namens Luik, Nicholas Rivait vier assists. Opvallend is dat vijftien van de zestien goals in het duel in de laatste twee periodes vielen.

Bij de start van de slotperiode was de stand 5-5, maar via twee goals van Muso en een goal van Hutar nam Tigers na de hervatting het initiatief in het duel. Via goals van Axl Milpas en Jordan Paulus kwam Luik nog terug tot op een goal, maar John Versteeg gooide 16 seconden na de aansluitingstreffer het duel op slot met de 9-7. Voor Amsterdam was het de derde overwinning in zeven wedstrijden in de Beneliga.

Zoetermeer Panters - Leuven Chiefs

Zoetermeer schudde op zaterdagavond de teleurstelling over de verspeelde winst in Den Haag een dag eerder van zich af via een 5-4 overwinning op Leuven. De formatie van coach Ondrej Kratky had hiervoor wel overtime nodig. Ludek Skop scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt.

Leuven nam in het duel na ruim zes minuten een voorsprong via Scott Wamganz. Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas ruim na de helft van de tweede periode deed Panters iets terug via eerst Skop en enkele minuten later Thomas Borgman. Na de tweede hervatting kwam Leuven langszij via Alec James, maar 29 seconden later lag de puck al aan de andere kant in het net via Cas Staps.

Leuven kwam echter opnieuw op gelijke hoogte, deze keer via Dries Blockx. Dat ritueel herhaalde zich nog een keer via eerst Teris Wright en daarna Alec James, maar de goal van Skop in de extra tijd bezorgde Panters alsnog de winst.

Laco Eaters Limburg - Antwerp Phantoms

De slotminuut in Glanerbrook tussen Geleen en Antwerpen leverde volop spektakel op. Met hun goalie al van het ijs scoorde Lukasz Bartak met nog maar 55 seconden te spelen in eerste instantie de 5-5. Maar waar overtime daarmee onvermijdelijk leek, gooide Eaters de puck nog een keer richting het net terwijl de seconden wegtikten en scoorde Luca Heutmekers het winnende doelpunt.

Dit gebeurde in een duel waarin Geleen het lang op voorsprong stond, maar nooit echt afstand nam van de tegenstander. De ploeg van Andy Tenbult ontving al vroeg in de periode een powerplay die door Vadim Gyesbreghs vakkundig werd afgerond. Anderhalve minuut later was het al 2-0 via een treffer van Mitch Koumans. Hoewel Ben van de Bogaert een paar minuten later nog voor een aansluitingstreffer zorgde, werd de doelpuntrijke openingsfase afgesloten met de tweede treffer van Mitch Koumans voor de 3-1.

Die stand bleef tot zo'n beetje halverwege het duel op het scorebord staan, maar via nogmaals Van den Bogaert en Lukasz Bartak kwam Antwerpen in anderhalve minuut tijd langszij. Gyesbreghs bracht Eaters nog voor het einde van de periode met zijn tweede van de avond weer op voorsprong. Die 4-3 bleef tot de slotfase op het scorebord staan. Drie minuten voor tijd trof Kevin de Winter echter doel voor de gelijkmaker. Exact 50 seconden later zorgde Tom Marx opnieuw voor de voorsprong, gevolgd dus door eerst de treffer van Bartak en vervolgens het winnende doelpunt van Heutmekers.

Delen