Lions scheffe close away 1314

29 november 201323:59

Door Joep Meijsen

Zeges Lions, Hijs en Flyers

Dordrecht Lions zette een stevige stap in de richting van de halve finales van de beker met een 3-6 overwinning in Herentals. Den Haag won in eigen huis de eerste wedstrijd tegen Geleen met 5-2, terwijl Flyers met 11-0 te sterk was voor het talententeam van de Nederlandse ijshockeyacademie.

De kwartfinales van de beker worden de komende dagen gespeeld. Als enige ploeg in de Eredivisie begon Dordrecht al afgelopen weekeinde met de bekercompetitie, toen werd afgerekend met Groningen. Een uitwedstrijd in Herentals is echter altijd lastig om mee te beginnen. De ploeg van Alexander Jacobs won echter voor de tweede keer in een paar dagen tijd van de Belgische uitdager.

Valentijn Scheffe scoorde twee goals namens de Dordtenaren, terwijl ook Joy Turpijn, Erik Vos, Dan Koudijs en Jens Engelen tot scoren kwamen. De tegengoals kwamen van de sticks van Vincent Morgan, Jens Engelen en Craig Voakes. De ploegen staan komende zondag tegenover elkaar voor de tweede wedstrijd in de best-of-three.

Den Haag leek in eigen huis op weg naar een ruime zege op Geleen toen Stace van Bentem, Mark Soares en Raphael Joly de ploeg in de eerste periode een ruime voorsprong bezorgden. Met twee goals in acht seconden in de tweede periode kwam Eaters echter via Dave van Mol en Mikko Palotie ineens terug tot op Ă©Ă©n goal.

Via een treffer van Jan-Jaap Natte nog in de tweede periode en een goal van Mark Soares in het slotstuk wist Den Haag echter toch de overwinning naar zich toe te trekken. Ook deze twee ploegen staan zondag weer tegenover elkaar. Die wedstrijd wordt dan in Geleen gespeeld. Eerder op de dag presenteert Eaters het vernieuwde bestuur.

Heerenveen denderde in eigen huis met liefst 11-0 over de jeugd van de Nederlandse IJshockey Academie heen. Na iets meer dan tien minuten spelen stond het al 5-0. De jeugd herstelde zich daarna heel behoorlijk, maar kon toch niet voorkomen dat de score opliep naar de dubbele cijfers. Brent Janssen, Nick Kuiper, Joey Oosterveld (2), Kevin Bruijsten (2), Levi Houkes (2), Shawn Collymore en Sander Dijkstra verzorgden de productie.