19 december 201523:33

Door Joep Meijsen

Zeges voor Amsterdam en Den Haag

Amsterdam en Den Haag deden goede zaken in Groep A met zeges op respectievelijk Nijmegen en Eindhoven. Geleen won in de beker ruim in Dordrecht.

Joey Oosterveld had twee goals en twee assists in de 4-2 zege van Amsterdam op Nijmegen in de Jaap Edenhal. Michael Mackie Kwist en en Tobias Kathan waren de andere twee succesvolle schutters aan de kant van de hoofdstedelijken. Namens Devils zorgden Jake Hendriks en Rick Wijnen voor de doelpunten.

Clint Soer pakte de shutout namens Den Haag in Eindhoven, waar Hijs met 0-5 won. Ben Rurup had twee goals, Johan Rurup, Marcel Kars en Jasper Kick allemaal een. Den Haag staat daardoor nu op 30 punten uit 13 wedstrijden, terwijl Amsterdam op de vierde plaats in Groep A een marge heeft van vijf punten ten opzichte van Zoetermeer Panters.

In het bekertoernooi kwam Geleen langszij bij Heerenveen aan de kop van de competitie met een 3-11 overwinning in Dordrecht, waardoor morgen de beslissingen vallen over de samenstelling van de halve finales, waarvoor Flyers, Eaters, Trappers en Devils zich hebben geplaatst. Morgen speelt Geleen thuis tegen Tilburg en gaat Flyers op bezoek in Nijmegen. Kay Gielen en Lars van Sloun scoorden beiden twee keer in de wedstrijd. Erik Tummers een goal en vier assists.