Hyc crowell pass 1213

4 november 201200:09

Zeges voor Den Haag en Herentals

Hijs Den Haag herstelde zich in Amsterdam van de thuisnederlaag tegen Tilburg. Den Haag versloeg Amsterdam met 2-9. Herentals boekte de tweede overwinning van het seizoen door in eigen huis met 7-6 van Eindhoven te winnen.

Amsterdam – Den Haag

Het was geen goede week voor Amsterdam G’s. De club kreeg een zware domper te verwerken na het nieuws omtrent Tim Knudsen. De beoogde doelman kreeg geen werkvergunning waardoor zijn terugkeer in de hoofdstad niet kan doorgaan.

In de wedstrijd tegen Den Haag was er na de eerste periode al weinig spanning meer. Amsterdam kon de eerste tien minuten nog bijblijven maar zag de Hagenaars daarna weglopen. Rico Jonkers wist wel zijn eerste doelpunt te scoren in Amsterdamse dienst. Bij Den Haag zorgde vier verschillende doelpuntenmakers er echter voor dat de bezoekers met een 1-4 voorsprong de pauze begonnen. Levi Houkes, Nico Sachetti, Eddie Delgrosso en Nick de Jong waren trefzeker.

Na de pauze scoorde Delgrosso binnen de minuut zijn tweede treffer waardoor de Amsterdamse hoop op een goede afloop meteen een klap kreeg. Via Tobias Kathan deed Amsterdam nog wat terug, maar laat in de tweede periode bracht Jan-Jaap Natte de marge weer op vier goals.

In de slotperiode liep Den Haag vervolgens simpel uit naar 2-9 via goals van de internationals Joly, Wurm en Houkes. Door de overwinning nestelt Den Haag zich op de tweede plaats samen met Friesland Flyers. Amsterdam blijft puntloos op de laatste plek. Morgen nemen de mannen van Ron Berteling het op tegen Eindhoven Kemphanen.

Herentals – Eindhoven

Eindhoven kwam in Herentals met drie debutanten op het ijs. De aanwinsten Jan Bohac en Pippo Limnell maakten hun ceomeback in de Eredivisie. Daarnaast kreeg de Finse goalie Matti Korhonen voor het eerst dit seizoen de voorkeur boven Deniz Mollen en Edward Noortman. Korhonen had op een ander resultaat gehoopt dan zeven tegentreffers in zijn eerste match.

Herentals nam een 2-0 voorsprong via Ben Vercammen en Vincent Morgan. Gregg Collins zorgde voor de aansluitingstreffer in de eerste periode. In de tweede periode viel een heus doelpuntenfestijn te bewonderen in Herentals. De 450 toeschouwers zagen maar liefst zeven doelpunten voorbij komen. Herentals liep eerst uit naar 3-1 via Matt Crowell. Daarna bracht Bob Teunissen in een tijdsbestek van elf seconden Eindhoven met twee goals op 3-3.

Matt Crowell bleek de grote plaaggeest van Matti Korhonen te zijn. Crowell scoorde nog tweemaal en bracht de stand op 5-3. Wederom toonde Eindhoven veerkracht en via Pippo Limnell en Wesley Hendriks kwam de ploeg weer op gelijke hoogte met Herentals.

Na vier minuten in de derde periode was het weer Crowell die Eindhoven pijn deed. Met zijn vierde treffer van de avond grepen de Belgen opnieuw een voorsprong. Negen minuten voor het einde kwam Eindhoven voor de derde keer op gelijke hoogte. Wesley Hendriks zorgde voor de 6-6 met zijn tweede goal van de avond.

Ondanks de verschillende comebacks van Eindhoven, bleven de punten toch in België. Twintig seconden na de goal van Hendriks, scoorde Vincent Morgan de winnende goal.

Dankzij de overwinning kruipt Herentals richting Eindhoven op de ranglijst. Met zeven punten staat Herentals nog maar twee punten achter de tegenstander van vanavond. Herentals mag morgen op bezoek bij Eaters Geleen terwijl Eindhoven thuis speelt tegen Amsterdam G’s.