Trappers stappegoor buiten

8 oktober 201601:37

Door Joep Meijsen

Zeges voor Devils en Eaters

Geleen pakte voor de tweede wedstrijd op rij de volle buit in bekerpoule A. De ploeg van coach Jacques Geurts won met 0-4 in Tilburg. Nijmegen Devils was in eigen huis te sterk voor Den Bosch, 2-1.

Tilburg - Geleen

Bij Tilburg debuteerden Alexey Loginov en Rico Jonkers in de ploeg. Zij ontbraken een week eerder in Den Bosch nog omdat de transfers nog niet waren afgerond uit respectievelijk Rusland en Turnhout. De versterking hielp de formatie van Dennis ten Bokkel niet. Rowan Delil bracht een shutout op zijn naam en Tom Marx en Lars van Sloun hadden ieder een goal en een assist namens Geleen. De andere treffers kwamen van de sticks van Slawomir Krzak en Justin Evers.

Nijmegen - Den Bosch

Nijmegen pakte de eerste winst van het seizoen door in eigen huis met 2-1 te winnen van Den Bosch. Voor een kleine vierhonderd toeschouwers opende Jake Hendriks de score in de tweede periode met een powerplay-goal. Elf minuten later maakte Jay Plamont er 2-0 van. Den Bosch deed vroeg in de slotperiode nog iets terug via Berry Donders, maar slaagde er verder niet meer in om doelman Jeffrey Vermeulen van Devils te verschalken.

Stand in Bekerpoule A

Door de uitslagen van vanavond heeft Geleen nu de leiding in bekerpoule A met vijf punten uit twee wedstrijden. Nijmegen rukt op naar de tweede plek met vier punten, Tilburg heeft er twee en Den Bosch eentje. Zondag wordt in de poule nog de terugwedstrijd tussen Geleen en Tilburg gespeeld. Die wedstrijd in Glanerbrook begint om 19.00 uur.