Eindhoven slaagde er in eigen huis niet in de stunt van de halve finale van de beker te herhalen tegen Geleen. De ploeg van Andy Tenbult greep in de slotperiode definitief het initiatief en wist met een 3-5 overwinning de punten mee terug te nemen naar Geleen. Daarmee groeide het gat tussen Eaters en Kemphanen op de ranglijst naar dertien punten, waarbij Geleen vooralsnog de laatste play-off plek bezet.

Na een kwartiertje spelen zag de situatie in de wedstrijd er florissant uit voor Kemphanen dat via treffers van Bob Teunissen en Dave van Mol een 2-0 voorsprong nam. Een dubbelslag van Mike Forgie in het restant van de periode zorgde er echter voor dat beide teams met de score in evenwicht gingen rusten.

Het was daarna Geleen dat in de tweede doorgang het initiatief greep via een goal van Mitch Bruijsten, maar vroeg in de derde periode wist Dave van Mol met zijn tweede van de avond zijn team opnieuw langszij te brengen. Op de treffer van Luca Heutmekers anderhalve minuut later moest Kemphanen echter het antwoord schuldig blijven en Mitch Bruijsten verzekerde zijn ploeg van de zege met een empty net-goal acht seconden voor tijd.

Voor Kemphanen betekent dit een 0-punten weekeinde na de eerdere nederlaag vrijdag tegen Den Haag. Geleen heeft voor zondag de kraker tegen Tilburg Trappers op het programma staan. Eaters is daarbij de ontvangende partij.

Herentals kwam zaterdagavond niet in de problemen in Amsterdam, hoewel de ploeg al tijdens de eerste periode verdediger Bryan Main verloor na een door scheidsrechter De Brabander geconstateerde spearing. Op dat moment leidde de uitploeg echter al met 0-2 via goals van Wouter Willekens en de van een blessure teruggekeerde Kevin Undershute.

Vroeg in de tweede periode deed Amsterdam via Calvin Pohlman nog iets terug, maar treffers van opnieuw Undershute en Joep Vercammen en Timo Dewin zorgden ervoor dat Herentals toch de weg insloeg naar een grote overwinning. Dat werd in de slotperiode bevestigd met twee goals van Matt Crowell, Kevin Undershute die zijn totaal voor de avond opvoerde naar vier en een treffer van Mitch Morgan, waarmee Herentals de tien bereikte. Tobias Kathan schoot ergens tussendoor ook nog de tweede Amsterdamse goal binnen.

Herentals ontvangt zondagavond Friesland Flyers, Amsterdam komt pas na Kerstmis weer in actie.