19 november 201603:24

Door Remco

Zeges voor Heerenveen en Den Haag

De reguliere bekercompetitie zit er definitief op. Op de laatste speeldag won Heerenveen thuis met 6-4 van Zoetermeer en Den Haag boekte een monsterzege op een piepjong Amsterdam.

UNIS Flyers – Silverdome Panters

Door de overwinning heeft Heerenveen een nieuw clubrecord met 25 opeenvolgende thuisoverwinningen. 1200 toeschouwers in Thialf zagen dat Flyers in de eerste periode de leiding namen via doelpunten van Ronald Wurm en Marco Postma. In het tweede bedrijf kwam Zoetermeer sterk terug tot 2-2 maar Yan Turcotte en Tony Demelinne herstelden daarna de marge van twee goals voor Flyers. Vlak voor het einde van de periode begon Zoetermeer aan een nieuwe comeback. Cas Staps tekende voor de 4-3 en in de 44e minuut bracht Ludek Skop Panters weer op gelijke hoogte.

Toch leverde ook de tweede comeback van Zoetermeer uiteindelijk niets op. Vlak na de gelijkmaker van Skop haalden Tony Demelinne en Ronald Wurm de winst binnen voor Heerenveen.

Hijs Hokij Den Haag – Amstel Tijgers

Een bomvolle Uithof zag dat de thuisploeg vanavond veel te sterk was voor een jong en gehavend Amsterdam. Hijs won uiteindelijk met 11-1. De avond stond ook vooral in het teken van Movember en een reĂĽnie van oud-spelers van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Op het ijs waren een aantal spelers goed op dreef. Alan van Bentem had vier goals en Raymond van der Schuit was goed voor drie treffers. De tiende Haagse treffer kwam op naam van Espen van der Burg. De 17-jarige aanvaller scoorde daarmee tijdens zijn debuut op het hoogste niveau.

Voor Amsterdam scoorde Donny Pohlman de eretreffer. Voor de 18-jarige Pohlman was het ook zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.