Hyc crowell pass 1213

16 februari 201323:52

Door Joep Meijsen

Zeges voor Hys en Hyc

Den Haag bevestigde zijn koppositie met een zege tegen Amsterdam in een bijzonder doelpuntrijk duel. In een spannende wedstrijd rekende Herentals af met Eindhoven.

Toeschouwers in Amsterdam kregen twee keer meer doelpunten te zien dan strafminuten. Waar het in penaltyminutes vier tegen vier eindigde, werd het in doelpunten elf tegen vijf voor Den Haag. De koploper in de Eredivisie keek echter geruime tijd tegen een achterstand aan en wist pas in het tweede deel van de ontmoeting ruim afstand te nemen van de nummer laatst in de competitie.

Na dertien minuten spelen stond Amsterdam via goals van Julian Berteling, Marcel Kars en John Versteeg met 3-1 voor, nadat Ayron Mikkelsen in de openingsminuut de Haage ploeg op voorsprong zete. Bij Amsterdam neemt Jacob van Duin de laatste wedstrijden weer plaats in het doel na het vertrek naar huis van Brennan Poderzay. Den Haag gaf Fabian Schotel de start.

Voor het einde van de periode was het via wederom Mikkelsen en een goal van Alan van Bentem weer gelijk. Eddie Delgrosso en Brendan Campos bezorgden hun ploeg na de hervatting de voorsprong, terwijl ook Raphael Joly, Jan-Jaap Natte en nogmaals Ayron Mikkelsen het net wisten te vinden. Omdat ook Donny van Musscher en Joey Oosterveld tot scoren kwamen, was de tussenstand na veertig minuten al 5-8.

De slotperiode was daarna voor Den Haag dat via Alan van Bentem, Brandon Campos en Levi Houkes de dubbele cijfers wist te halen.

In Herentals vielen veel minder goals, maar sloeg de thuisclub een nog groter gat met achtervolger Eindhoven in de strijd om de vijfde plaats op de ranglijst. Via goals van Jens Engelen en Pippo Limnell was de stand na de eerste periode in evenwicht. Nick Verschuren bezorgde Kemphanen gedurende de tweede periode de voorsprong, alvorens Kevin Undershute en Matt Crowell het duel in het voordeel van Herentals beslisten.

Daarmee neemt de kans dat Crowell het reguliere seizoen afsluit als topscorer groter. De forward uit Kelowna in British Columbia speelde vorig jaar nergens op niveau, maar toonde de afgelopen maanden aan dat het jaartje pauze zijn scorend vermogen niet heeft aangetast. Als enige speler in de top van de topscorerslijst loopt hij op meer dan Ă©Ă©n doelpunt per wedstrijd. In totaal verzamelde hij tot nu toe 69 punten in 33 wedstrijden.

Of hem dit de topscorerskroon gaat opleveren is echter twijfelachtig. In punten staan zowel Raphael Joly als Josh Prudden in de buurt van de forward van Herentals en zij hebben nog wedstrijden in de play-offs voor de boeg.