Trappers vs grizzlies 241009

24 januari 201000:00

Zeges voor Tilburg en Geleen

In de strijd om directe plaatsing voor de halve finale maakten Tilburg en Geleen geen fouten. Tilburg won thuis simpel met 10-3 van Groningen Grizzlies. Eaters Geleen won nipt met 2-1 van Heerenveen Flyers.

Veel spanning was er vooraf niet te verwachten in het duel tussen Groningen en Tilburg. In de drie eerdere ontmoetingen dit seizoen in Stappegoor won Tilburg met 11-2 en 11-4. Ook dit keer was de wedstrijd al snel beslist. Binnen acht minuten nam Tilburg een 3-0 voorsprong tegen de hekkensluiter. Daryl Bat, Onur Mete en Jens Engelen zorgden voor de doelpunten. Voor de jonge Belg Engelen was het zijn eerste doelpunt in de Nederlandse competitie. Aan het einde van de periode zette captain Ricardo Dijkema zijn Grizzlies op het scorebord.

In de tweede periode een onveranderd spelbeeld. Tilburg liep simpel uit naar een comfortabele 6-2 voorsprong. Volgens arbiter Louis Robbe kwamen de doelpunten van Daryl Bat, Stanislav Nazarov en Chris St. Jacques. De zesde goal kwam echter niet van de stick van St. Jacques maar van Daryl Bat. Peter Cartwright deed wat terug voor Groningen. De bezoekers moesten het vanaf halverwege de periode verder doen zonder Blake Pronk. De Canadese aanvaller werd gevloerd door een Tilburger maar moest zelf naar de strafbank. Hierbij protesteerde Pronk te fel waardoor Robbe hem wegstuurde met een game misconduct.

Uiteindelijk bleef het doelpuntenfestijn ditmaal steken op 10-3. Daryl Bat, topscorer in Nederland, completeerde zijn hattrick in de derde periode en Marcel Kars wist twemaal te scoren. Groningen bleef tot de laatste minuten strijden en behaalde nog Ă©Ă©n succesje via Peter Cartwright.

Tilburg komt door de zege op Groningen en door de winst gisteren op koploper Nijmegen, weer steviger op de tweede plaats. De Tilburgers hebben een achterstand van zes punten op Nijmegen, maar hebben ook twee duels meer gespeeld. Het gat met de nummer drie Geleen bevat vier punten.

Geleen - Heerenveen

In Glanerbrook was het een stuk spannender op zondagavond. De kersverse bekerwinnaar Geleen bleef in een winning mood door ook Heerenveen te verslaan: 2-1. De Friezen waren afgereisd naar het Zuiden zonder spelmakers Paul Vincent en Tommie Speel.

De thuisploeg kwam halverwege de eerste periode op voorsprong. Captain Erik Tummers zorgde voor de eerste treffer. Het was voor Tummers zijn zevende goal van het seizoen en al zijn derde treffer sinds zijn herstel van een hersenschudding.

Na vijf minuten in de tweede periode verdubbelde Mike Forgie de score. De Canadees zorgde afgelopen week al voor vreugde in Geleen door, met hulp van Tim Knudsen, de winnende goal in de bekerfinale te scoren. Ditmaal scoorde Forgie shorthanded op aangeven van lijngenoot David Burgess.

In het tweede gedeelte van de periode liepen de emoties en de straffenteller flink op in Geleen. Na een vechtpartij mochten Brent Gauvreau en Justin Bekkering vroegtijdig de kleedkamer opzoeken met een game misconduct. Ook naamgenoten Joey en Aaron Wilson kregen het met elkaar aan de stok en mochten tien minuten afkoelen. In totaal vielen er 96 strafminuten in de tweede periode.

Heerenveen wist in de derde periode de spanning terug te brengen. Negen minuten voor tijd zorgde Michael Nason voor de aansluitingstreffer met Ziga Svete op de strafbank voor Geleen. Verder dan dat kwamen de Friezen niet en de 2-1 stand bleef op het scorebord staan. Daarmee passeert Geleen Heerenveen op de ranglijst en staan de Limburgers nu op de derde plaats.

Veel rust krijgt Geleen niet na deze intensieve week want dinsdag komt koploper Nijmegen alweer op bezoek. Vrijdagavond staan Geleen en Heerenveen weer tegenover elkaar in Thialf.