Trappers vs leuven 140112

13 januari 201223:15

Door Remco

Zeges voor Tilburg en Herentals

Tilburg Trappers spaarde de krachten in de thuiswedstrijd tegen Leuven. De bekerfinalist won eenvoudig met 7-0. Herentals kwam in Amsterdam terug van een achterstand en won uiteindelijk met 3-8.

Tilburg Trappers - Leuven Chiefs

Zoals verwacht kende Tilburg Trappers geen enkele moeite met staartploeg Leuven Chiefs. Een ideale avond voor Tilburg want morgen wacht de derby tegen Eindhoven en woensdag volgt de bekerfinale tegen Den Haag. Ian Meierdres pikte zijn zesde shutout van het seizoen op.

In de eerste periode besliste Tilburg voortijdig het duel. Leuven liep tegen vier straffen en TIlburg wist tweemaal te profiteren dankzij powerplaygoals van Alexey Loginov en Jay Latulippe. Peter van Biezen en Mickey Bastings tilden de score nog voor de pauze naar 4-0.

Na de pauze zagen de 1100 toeschouwers in Stappegoor de thuisploeg verder afstand nemen. Mickey Bastings scoorde zijn tweede van de avond alvorens Ritchie van Hulten zijn derde doelpunt van het seizoen noteerde: 6-0.

Jeffrey Melissant zorgde voor de laatste treffer. De 21-jarige Tilburger scoorde al na drie minuten in de derde periode zijn negende doelpunt dit jaar. Daarna vielen er alleen maar strafminuten te bewonderen in Tilburg. De eindstand bleef steken op 7-0.

Tilburg blijft door de overwinning derde in de North Sea Cup. Na het wegvallen van de wedstrijden van Turnhout, heeft Tilburg nu 21 punten uit 10 wedstrijden. Leuven blijft onderaan de ranglijst met slechts 1 punt.

Amsterdam Capitals - HYC Herentals

Amsterdam verloor ook de vierde ontmoeting dit seizoen tegen Herentals. Eerdere ontmoetingen won Herentals met 5-1, 6-1 en 8-1. Vanavond zagen de 250 supporters in de Jaap Edenhal een sterk begin van Capitals. De mannen van Ron Berteling en Alex Schaafsma namen een 2-0 voorsprong in de eerste periode. Amsterdam scoorde tweemaal op de powerplay via goals van Ronald Wurm en Joey Oosterveld.

De tweede periode leek goed te beginnen voor Capitals. Ex-Trapper Jens Engelen mocht snel richting de strafbank. Het was echter Herentals dat scoorde in de daaropvolgende powerplay. Mitch Morgan scoorde zijn derde shorthanded goal dit seizoen.

Richting het einde van de periode kwam Herentals tweemaal op gelijke hoogte. Eerst maakte Vincent Morgan met een powerplaygoal er 2-2 van. Jochen Gross gaf de Amsterdammers weer een vernieuwde voorsprong. Tien seconden voor het einde van de periode wist Herentals toch weer langszij te komen. Ditmaal was het Tyler Melancon die scoorde met Alex Schaafsma op de strafbank.

Herentals bleek vanavond over de langste adem te beschikken. Na vijf minuten in de derde periode kwamen de Belgen voor het eerst op voorsprong door de tweede treffer van Vincent Morgan. Negentig seconden later was het gedaan voor Amsterdam. Herentals sloeg toe en bouwde de voorsprong via Ben Vercammen en Timo Dewin uit naar 3-6.

Barry Horman en Jens Engelen scoorden nog in de laatste tien minuten om de eindstand op 3-8 te bepalen. Voor Jens Engelen was het zijn eerste treffer van het seizoen.

Herentals passeerde door de winst Eindhoven Kemphanen op de ranglijst. De EIndhovenaren hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Herentals speelt zondagavond thuis tegen Den Haag. Amsterdam mag zondag thuisblijven na het afhaken van Turnhout. Maandagavond moet Amsterdam alsnog naar Belgie voor de uitwedstrijd in Leuven.