Trappers vs Hys 271013 goal lee

28 oktober 201305:25

Zeges voor Trappers, Hyc en Lions

Tilburg Trappers won zondagavond voor het eerst dit seizoen van Den Haag en verstevigde daarmee de koppositie in de Eredivisie. Herentals klom dankzij een zege in overtime tegen Heerenveen naar de tweede plek op de ranglijst, terwijl Dordrecht tegen Eindhoven de derde zege in het nog prille ijshockeyjaar binnensleepte.

Voor 1400 toeschouwers won Tilburg de derde wedstrijd op rij. In eigen huis was de regerende bekerwinnaar voor het eerst dit seizoen te sterk voor Den Haag. Aaron Lee speelde ook in deze overwinning een belangrijke rol. De Canadese aanvaller nam twee goals voor zijn rekening. De winnende goal kwam echter op naam te staan van Mickey Bastings.

Tilburg trok de wedstrijd in de tweede periode naar zich toe dankzij de goals van Lee en Bastings, nadat in de openingsperiode Lee en Raphael Joly goals hadden uitgewisseld. Vroeg in de derde periode bracht Gregg Collins de spanning nog even terug in de ontmoeting door de 3-2 binnen te schieten, maar Bjorn Willemse zorgde er tien minuten voor tijd voor dat de fans van Tilburg met een tevreden gevoel het weekeinde afsloten.

Heerenveen en Herentals worden gezien als de twee andere belangrijke kandidaten voor een plek in de play-offs. De ploegen stonden tegenover elkaar in het stadion van Herentals, waarbij een goal van Even Mosey in overtime, zeven seconden na een straf tegen Joey Oosterveld, voor de beslissing zorgde. De eindstand kwam dankzij deze goal op 5-4.

Het vormde het slotstuk van een spannend scoreverloop, waarbij vooral in de eerste periode veel werd gescoord. Herentals greep via Andy Bathgate vroeg het initiatief, maar via twee goals van Kevin Bruijsten en een treffer van Sander Dijkstra nam Flyers de wedstrijd over. Via een goal van Evan Mosey zorgde Herentals er echter voor dat het aansluiting hield met de Friezen.

Voor ruim vijfhonderd toeschouwers scoorde Herentals vroeg in de tweede periode de gelijkmaker via Mitch Morgan. Tien minuten later was het echter Nick Kuiper die zekerstelde dat Heerenveen ook na veertig minuten met een voorsprong kon gaan rusten. Door een goal van Crag Voakes dertien minuten voor tijd werd het weer gelijk, waardoor overtime nodig was. De powerplaygoal van Mosey bezorgde het bonuspunt daarna bij Herentals.

Dordrecht was in eigen huis voor 250 toeschouwers Eindhoven de baas. Kemphanen kwam zondagavond via Nick Verschuren weliswaar al vroeg op voorsprong, maar de ploeg van Josh Mizerek slaagde er niet in dat voordeel uit te buiten. Erik Vos en Jeroen van den Broek wisten het net achter Deniz Mollen te vinden en zo hun team op voorsprong te brengen.

John Versteeg voegde in de tweede periode weer een goal toe aan zijn uitgebreide collectie, alvorens Vladislav Dobrenkijs vroeg in de derde periode voor de 3-2 zorgde. Daarmee werd het weer spannend in de wedstrijd. Eindhoven slaagde er echter niet in om de gelijkmaker te produceren en kreeg via de stick van Erik Vos in de slotseconden ook nog een doelpunt tegen in het lege doel.