Kemphanen logo 2008

18 september 201321:51

Door Joep Meijsen

Zeltins vierde Let voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen breidt het contigent Letten uit tot een kwartet. De club contracteerde de 27-jarige Toms Zeltins, die de afgelopen jaren uitkwam in de Wit-Russische competitie.

De aanvaller uit Riga speelde vorig jaar veertig wedstrijden in het shirt van Metalurgs Liepaja, de Letse club die meedoet in Wit-Rusland. Tom nam afgelopen seizoen zes goals en zeven assists voor zijn rekening. In de voorbereiding trainde hij mee met HK Kurbads in eigen land, maar met de overgang naar Kemphanen gaat hij alsnog beginnen aan een buitenlands avontuur.

Kemphanen vult met Toms de vierde importpositie. De club kreeg twee weken geleden ineens ruimte voor imports door het wegsturen van de eerder gecontracteerde Poolse imports. Inmiddels lijkt de club dus nadrukkelijk te kiezen voor spelers uit Letland. Eerder al werden Janis Brakss, Raimonds Tubelis en Vladislavs Dobrenkijs gecontracteerd.

De nieuwe Kemphaan is vorige maand 27 geworden en speelde enkele jaren voor andere clubs in eigen land alvorens vijf seizoenen bij Liepaja te blijven. 'We kennen hem dankzij ons contact in Letland, een assistent bij Dinamo Riga (spelende op het hoogste niveau in de KHL). Hij is goed op de powerplay, sterk en weet van aanpakken', zegt bestuurslid Nico van Galen Last over de nieuwe aanwinst.