Eaters vs kemphanen 030213

3 februari 201322:34

Zesde zege op rij voor Eaters

De winning streak van Geleen duurt voort. In eigen huis won Geleen met 4-0 van Eindhoven Kemphanen. Amsterdam G’s was dichtbij een grote stunt tegen Tilburg. Dankzij twee treffers in de slotfase won Tilburg met 3-5.

Eaters Geleen – Eindhoven Kemphanen

Voor Geleen zal er in februari weinig meer op het spel staan. De Limburgers zijn sinds gisteren verzekerd van de vierde plek. De achterstand op Friesland Flyers lijkt echter te groot om nog kans te maken op de derde plaats. De overwinning op Eindhoven Kemphanen verkleinde de afstand met Flyers tot elf punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Toch zijn de Limburgers bezig met een indrukwekkende reeks. De winst tegen Eindhoven was de zesde op rij.

De wedstrijd tegen Eindhoven leverde pas in de tweede periode het eerste doelpunt op. In de tweede minuut na de pauze opende Akim Ramoul de score voor Eaters. Pas in de laatste periode wist Geleen het verzet van Eindhoven definitief te breken. Na goed voorbereidend werk van Ramoul, scoorde Jeffrey Mens de 2-0. Daarna voerde wederom Ramoul en Mike Looby de score op naar 4-0.

Amsterdam G’s – Tilburg Trappers

Vorig jaar wist Amsterdam eenmaal te stunten tegen Tilburg Trappers. Ditmaal waren de Amsterdammers er dichtbij, maar Josh Prudden voorkwam met twee doelpunten Tilburgs puntverlies.

Amsterdam nam verrassend na drie minuten de leiding. John Versteeg tekende voor zijn vijftiende doelpunt van de competitie. Toch ging Tilburg pauzeren met een voorsprong. Bjorn Willemse en Diederick Hagemeijer bogen de achterstand om: 1-2.

Aan het begin van de derde periode kwam Amsterdam op 2-2 via Donny van Musscher. Daarna vielen de doelpunten snel achter elkaar. Eerst bracht Hagemeijer met een powerplaygoal Tilburg opnieuw aan de leiding. Tijdens de eerstvolgende Amsterdamse powerplay wist van Musscher voor de tweede maal Amsterdam langszij te brengen. De jonge aanvaller stond tot vanavond op Ă©Ă©n doelpunt in de competitie.

Zes minuten voor tijd bracht Josh Prudden redding voor Tilburg. Op aangeven van Tim Coffman, scoorde Prudden de game-winning goal: 3-4. Zeventien seconden na de treffer kreeg Marcel Kars een straf wegens interference. Tilburg profiteerde optimaal van de powerplay, Prudden wist binnen tien seconden de 3-5 te scoren.

Door de overwinning blijft Tilburg in het spoor van koploper Den Haag. De Tilburgers hebben Ă©Ă©n punt minder dan Hijs. Amsterdam blijft door de kleine nederlaag op drie punten steken.