Lausanne Yog

1 november 201916:09

Door Joep Meijsen

Zeven Nederlandse talenten naar Lausanne

Nederland vaardigt zeven talenten af naar de Winter Youth Olympic Games. Deze worden in januari gehouden in het Zwitserse Lausanne.

Het zevental, drie jongens en vier meisjes uit de geboortejaren 2004 en 2005, hebben zich via de National Skills Challenge geplaatst voor het evenement. Tijdens de Youth Olympic Games gaan ze 3-op-3-wedstrijden spelen in teams die zijn samengesteld uit spelers uit verschillende landen. In totaal zijn er bij de jongens en de meisjes ieder acht teams van dertien spelers, 11 veldspelers en 2 goalies.

Dit toernooi wordt gespeeld van 10 tot en met 15 januari. In totaal doen er veertig landen mee, waarbij de beste speler bij de jongens en meisjes per land zich automatisch hebben geplaatst, waarna de overige deelnemers aan de hand van de ranking worden geplaatst. Met drie jongen en vier meisjes vaardigt Nederland het maximale aantal deelnemers af.

In Nederland werd de Skills Challenge enkele weken geleden gehouden met veel enthousiaste deelnemers. Daaruit heeft de IIHF aan de hand van zijn regels de gekwalificeerde deelnemers gekozen.

Foto: Lausanne2020.sport

De Nederlandse deelnemers

Bij de jongens worden namens Nederland Dylan Wesseling, Corné van Stuijvenberg en Ryan Kölgen afgevaardigd.

Bij de meisjes gaan Kimberly Collard, Iris van Houten, Roos Karst en Sanne Claessens naar de Youth Olympic Games.

IJshockey Nederland feliciteert alle deelnemers van harte.

Meer informatie op de site van de IIHF >>>

Bezoek hier de site van de Youth Olympic Games in Lausanne >>>

Delen