Eaters svete close 1213

31 januari 201315:20

Door Joep Meijsen

Ziga Svete per direct weg bij Geleen

De Sloveense verdediger Ziga Svete vertrekt per direct bij Geleen Eaters. Svete stapt over naar Leipzig Icefighters uit de Duitse Oberliga.

Berichtgeving hierover in De Limburger wordt door Geleen Eaters bevestigd. Eaters wilde de speler niet laten gaan, maar volgens een clausule in het contract van de Sloveen stond het hem vrij te vertrekken in het geval van een positieverbetering. Svete dreigde volgens de krant bovendien niet meer te spelen als de club hem niet zou laten gaan.

Met de transfer was haast geboden omdat de transferdeadline voor de lagere Duitse divisies op 1 februari ligt. Voor Nederland ligt die datum op 8 februari, waardoor Geleen nog enkele dagen de tijd heeft om eventueel een vervanger te halen. Volgens voorzitter Jack America van Eaters gaat Geleen daar gezien de situatie binnen de club geen gebruik van maken.

Svete werd enkele jaren geleden gekozen tot beste verdediger in de Nederlandse competitie. Aan het begin van het seiozen keerde hij terug bij Eaters. In 27 wedstrijden heeft hij twee goals en tien assists.