Nl dames gb wielenga

13 april 201309:14

Door Remco

Zilveren dames eindigen tegen Korea

Het Nederlands damesteam speelt vanmiddag om 12.30 uur de laatste wedstrijd van het WK in Straatsburg. De dames zijn al verzekerd van een zilveren medaille, na de winst van Frankrijk op Kazachstan.

Daarmee wordt de wedstrijd tegen Noord-Korea een uitgelezen kans om alle vrouwen ijstijd te geven. De technische leiding gaf gisteren al aan dat dit zou gebeuren mits de situatie het toelaat. De jonkies Demi van de Kraak, Anne van der Zande, Brit Wortel en Jule van Basten kunnen zodoende al gaan ruiken aan het niveau. Voor de doorontwikkeling van het nationale team spelen deze jonge talenten van 15/16 jaar een grote rol. Ook back-up goalie Nadia Zijlstra is nog niet in actie gekomen. De goalie van Friesland Flyers heeft de laatste jaren bewezen een uitstekende goalie te zijn. Zijlstra heeft de pech om Claudia van Leeuwen als concurrente te hebben, waardoor haar ijstijd op dit toernooi beperkt blijft.

Tegenstander Noord-Korea won gisteren van China en is daarmee verzekerd van een verblijf op dit niveau. De degradatiestrijd zal gaan tussen China en Groot-Brittanni√ę.

Bij Nederland werd gisteren Kayleigh Hamers uitgeroepen tot de beste speelster van Oranje. De 15-jarige defense bleef het gehele toernooi een uitstekend niveau halen en maakte tegen de Britse dames nog extra indruk door af en toe ook aanvallend gevaarlijk te zijn. Ray Gallagher had niets dan lof voor zijn verdedigster: ‚ÄėKayleigh doet het fantastisch. Zij heeft alle ‚Äėtools‚Äô en ‚Äėskills‚Äô om een nog betere speelster te worden.‚Äô

Tenslotte nog even op de blik van de statistieken van Oranje. Daarin zien we dat Savine Wielenga de topscorerslijst aanvoert met vijf goals en drie assists. Mieneke de Jong volgt met vier goals en drie assists. Lijngenoot Julie Zwarthoed imponeerde niet alleen met haar twee goals en drie assists, maar vervult ook een opmerkelijke rol als allrounder door zowel als aanvaller en als verdediger te worden ingezet.

De wedstrijd van Oranje is wederom te volgen via de livestream van Total Sports Live. Indien het internet in de hal weer werkt, zalIJshockey.com tijdens de wedstrijd updates verzorgen op het IJshockeyforum.

Klik hier voor de livestream van Total Sports Live.

Daar kan ook een samenvatting worden bekeken van de winst op de Britse dames:

Klik hier voor de samenvatting van Nederland ‚Äď Groot-Brittanni√ę.

De foto’s bij dit artikel zijn van Peter van Nes. Klik hier voor alle foto’s van Peter van Nes.