Devils andjelic coach point 1011

17 april 201921:54

Door Joep Meijsen

Zoetermeer Panters stelt Alex Andjelic aan

Zoetermeer Panters heeft een nieuwe hoofdcoach. Het gaat om de 78-jarige Alex Andjelic, die in het verleden in onder meer Nijmegen en Heerenveen in de bank stond.

Andjelic vervangt bij Zoetermeer Ondrej Kratky, die na twee seizoenen Panters verlaat. De in Joegoslavi√ę geboren coach werkte vanaf eind jaren zestig in Nederland en groeide uit tot een coach van internationale reputatie, die onder meer op het hoogste niveau coachte in Zwitserland en veel werk deed in Noord-Amerika.

Andjelic was in Nederland voor het laatst actief op het hoogste niveau in 2010-11, toen hij in de bank stond bij Nijmegen. Daarvoor was hij jarenlang hoofdcoach in Heerenveen, maar werkte hij ook in onder meer Rotterdam en Den Bosch. Ook was hij bondscoach en coach van nationale jeugdteams in Servi√ę. De afgelopen jaren werkte hij onder meer als skillscoach bij Adler Mannheim.

Voor zijn komst naar Nederland had hij in zijn geboorteland al een lange loopbaan achter de rug als speler. Zo kwam hij uit voor Partizan Belgrado en de nationale ploeg die onder meer deelnam aan de Olympische Spelen van 1964.

Lees meer op de website van Zoetermeer Panters >>>