26289476459 4f3f20e92f k

12 november 201708:13

Door Joep Meijsen

Zoetermeer ruim langs Amsterdam

In de enige Beneliga-wedstrijd van dit weekeinde won Zoetermeer Panters in eigen huis met 9-4 van Amsterdam. Joy Turpijn en Ludek Skop scoorden ieder twee keer voor de thuisploeg.

Zoetermeer Panters - Amsterdam Tigers

In het internationale weekeinde, waarin zondagavond Nederland en Belgi√ę voor de tweede keer tegenover elkaar staan, werd ook nog een ontmoeting gespeeld in het kader van de Beneliga. Voor 350 toeschouwers won Zoetermeer het duel tegen Amsterdam met 9-4. Panters klimt daardoor naar de vijfde plaats in de ranglijst van de Beneliga met zeven punten uit vijf wedstrijden. Amsterdam staat negende met een punt minder.

Panters kwam via een goal van Luuk Tammerijn na bijna zeven minuten spelen op voorsprong en liep nog in de eerste periode uit naar een 3-0 voorsprong via treffers van Bas Tammerijn en Ludek Skop, alvorens John Versteeg op de valreep iets terugdeed namens Amsterdam. Met slechts zeven seconden gespeeld in de tweede doorgang herstelde Panters de marge echter via een goal van captain Joy Turpijn. Valentijn Scheffe en Rocco van Hoorn wisselden vervolgens doelpunten uit voor een 5-2 tussenstand na de tweede periode.

Panters zag vervolgens Leroy Haanstra, Ludek Skop, Joy Turpijn en Michiel van der Spek nog scoren in het slotdeel van de wedstrijd, waar Amsterdam alleen nog goals van John Versteeg en Marcel Kars tegenover kon zetten. Versteeg had twee goals en twee assists in de ontmoeting. Cas Staps had vier assists namens Panters.

Archieffoto: Robert Bos (flickr)

Delen