Eaters Bene Gyesbreghs solo 11 2017

27 november 201707:34

Zondag roundup: Geleen pakt koppositie

Zondag waren er maar liefst vijf wedstrijden in de Beneliga. Herentals won de topper tegen Den Haag en Geleen pakte de koppositie door te winnen in en tegen Luik.

Bulldogs de Liège - Laco Eaters Limburg

Geleen beleefde een prima weekend met zes punten uit twee wedstrijden tegen Belgische tegenstanders. Zaterdag in eigen huis won Geleen in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Zondag in Luik sloeg Eaters al toe in de tweede periode.

Luik pakte in de eerste periode een 2-0 voorsprong door goals van Nick Rivait en Akim Ramoul. In de tweede periode herstelde Geleen zich prima. Al na 27 seconden zorgde Vadim Gyesbreghs voor de aansluitingstreffer. Diezelfde Gyesbreghs zorgde halverwege de periode ook voor de 2-2. Geleen bleef doorgaan en in de 32e minuut bracht Lars van Sloun zijn ploeg voor het eerst op voorsprong.

Een minuut later liep Akim Ramoul tegen een game misconduct op wegens cross checking. Dat leverde Geleen ook een powerplay van 5 minuten op. Lars van Sloun scoorde al gauw de 2-4 en tot overmaat van ramp voor de thuisploeg moest daarna ook Alexandre Bremer naar de strafbank. Met twee man meer tilde voltooide Gyesbreghs zijn hattrick: 2-5.

In de slotperiode scoorden beide ploegen nog eenmaal zodat de eindstand op 3-6 uitkwam. Door de overwinning staat Geleen nu aan kop met 18 punten uit 8 wedstrijden. Alleen Herentals en Den Haag hebben minder verliespunten dan de Limburgers. Luik blijft door de nederlaag op de negende plek.

ERA Renomar HYC Herentals - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag kende goede herinneringen aan de trip naar Herentals. Vorig seizoen verraste Den Haag in de halve finale door Herentals in eigen huis uit te schakelen. Gisteravond nam Herentals een kleine revanche en liep Den Haag tegen de eerste nederlaag in de Beneliga aan.

Herentals begon voortvarend en kwam al snel op 2-0. Uiteindelijk besloot de ploeg de eerste periode met een 3-1 voorsprong. Aan het begin van de tweede periode leek Herentals door te gaan, Mitch Morgan scoorde zijn tweede goal van de avond voor de 4-1. Den Haag toonde weer veerkracht en kwam binnen 13 minuten terug tot 4-4. De mannen van Chris Eimers konden die gelijke stand echter niet vasthouden tot de pauze. Ben Vercammen bracht in de 38e minuut Herentals opnieuw op voorsprong.

In de slotperiode hield Herentals de voorsprong vast. Via de derde goal van Mitch Morgan en de tweede van Ben Vercammen won Herentals met 7-4. Herentals staat nu derde met 17 punten uit 7 wedstrijden en tegenstander Den Haag volgt op de zesde plek met 14 punten uit slechts 6 wedstrijden.

Red Eagles Den Bosch - Tilburg Trappers Toekomstteam

Tilburg was te sterk voor Den Bosch in de Brabantse derby. Via Jim Gudden en Sander Horvers pakte Tilburg in de eerste periode een 0-2 voorsprong. Den Bosch kwam via een powerplaygoal van Jerry Kinneging nog terug tot 1-2, maar daarna liep Tilburg ver uit. Door doelpunten van opnieuw Sander Horvers, Marc Donders, Bram van Uden, Jeroen van den Broek, Boris Coehorst en Elia Urlings kwam de eindstand uit op 1-8.

Door de zege houdt Tilburg zicht op de achtste plek. De ploeg van Dennis ten Bokkel staat nu elfde met 6 punten uit 7 wedstrijden. Het gat met nummer acht Amsterdam is echter maar 3 punten en Tilburg heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Antwerp Phantoms - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen blijft goed op dreef in de Beneliga. Na de nipte nederlaag tegen Heerenveen, won de ploeg van Jeffrey van Iersel zondagavond met 1-4 tegen Antwerp. Wessel Copier en Justin Evers brachten Nijmegen na een doelpuntloze eerste periode op een 0-2 voorsprong. Peter Bartek zorgde nog in de tweede periode voor de aansluitingstreffer.

In de derde periode sloeg Nijmegen direct toe in de eerste minuut. Levi Houkes zorgde weer voor een marge van twee goals. Twee minuten voor tijd bepaalde de Litouwse international Aivaras Bendzius de eindstand op 1-4.

Nijmegen staat door de zege op de vijfde plek met 15 punten uit 8 wedstrijden. Antwerp vinden we terug op de twaalfde plek met 6 punten uit 7 wedstrijden.

Dolphin Eindhoven Kemphanen - Amsterdam Tigers

Amsterdam Tigers pakte tot tweemaal toe de leiding in de eerste periode dankzij goals van Ivan Muso en Donny Pohlman. Toch was het Eindhoven dat de periode afsloot met een voorsprong. Stef Overweg en Ritchie van Hulten (tweemaal) zorgden voor de treffers.

In de tweede periode scoorde Mike Verschuren een powerplay goal en het slotakkoord was voor Ritchie van Hulten. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd voltooide van Hulten zijn hattrick en bracht daarmee de eindstand op 5-2.

Eindhoven blijft daardoor meedoen om de bovenste plekken op de ranglijst. Kemphanen staat nu tweede met 18 punten uit 9 wedstrijden. Amsterdam staat op de achtste plek met 9 punten uit 8 wedstrijden.

Archieffoto: Jan Hofstede