Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zondag roundup: play-offs Beneliga staan vast

Zondag roundup: play-offs Beneliga staan vast

De reguliere competitie in de Beneliga is nog niet helemaal afgelopen, dinsdag staat nog een inhaalwedstrijd op het programma, maar de play-offs voor het kampioenschap staan definitief vast. Op zondag won Amsterdam van Eindhoven, Luik van Geleen, Herentals van Tilburg, Leuven van Zoetermeer en Heerenveen van Den Bosch. De Oberliga-Trappers kwamen niet in actie.

Duidelijkheid over de play-offs

De series voor de kwartfinales van de play-offs staan vast. Den Haag ontmoet Leuven, Heerenveen speelt tegen Amsterdam, Luik neemt het op tegen Geleen en Herentals heeft Nijmegen als tegenstanders. Het betreft een best-of-three-serie die gaat beginnen als de strijd om het kampioenschap van Nederland, volgende week in Thialf, Heerenveen, gespeeld is. 

Amsterdam Tigers - Dolphin Kemphanen Eindhoven

Amsterdam had in de persoon van Maarten Brekelmans een onverwachte speler in de opstelling staan. De voormalige international beëindigde na afloop van het seizoen 2015-16 zijn loopbaan bij Tilburg in de Oberliga vanwege zijn maatschappelijke loopbaan. Hij speelde al op lager niveau in Amsterdam. Brekelmans nam in de wedstrijd van Amsterdam tegen Eindhoven direct twee goals voor zijn rekening in het met een einduitslag va 7-6 in het voordeel van de hoofdstedelijke formatie doelpuntrijke duel. Namens Amsterdam namen ook Dean Versteeg, Marcel Kars, Tobias Kathan, Rocco van Hoorn en Ivan Muso doelpunten voor hun rekening. Door het verlies, en de winst van Leuven, eindigt Eindhoven op de negende plaats van de ranglijst en grijpt dus naast een plek in de play-offs na een bewogen seizoen. Nick Verschuren (2), Mike Verschuren (2) en Damian Kluijtmans (2) namen de Kemphanen-goals voor hun rekening. Amsterdam mag zich gaan opmaken voor de play-off-serie tegen Heerenveen.

Laco Eaters Geleen - Bulldogs Luik

Ook in Geleen vielen op zondagavond flink veel doelpunten. Luik overleefde een late comeback van de thuisploeg om een 7-8 overwinning bij te kunnen schrijven op het conto. Doelpunten van Tom Marx en Lars van Sloun in de slotminuten bracht Eaters nog tot op een doelpunt. Maar de vijf seconden die na de aansluitingstreffer resteerden, waren niet meer genoeg voor een gelijkmaker. Voor Van Sloun was het zijn tweede goal van de wedstrijd, naast zijn drie assists. De overigen Eaters-goals kwamen voor rekening van Slawomir Krzak, Joey Geurts, Antonin Drobny en Jonas Huovinen. Oud-Eater Akim Ramoul had vier goals en een assist voor zijn ploeg, terwijl ook Thomas Matheson (2), Alexandre Bremer en Nicholas Rivait doeltreffend waren. Beide teams komen elkaar dus opnieuw tegen in de play-offs. Bij Eaters keerde Maxime Pellegrims na blessureleed terug in de opstelling.

Foto: Jan Hofstede

Era Renomar Hyc - Tilburg Trappers

Herentals sloot de reguliere competitie af met een 3-0 overwinning in eigen huis tegen Tilburg Trappers. Arne van Espen, Jordy van Dyck en Ben Vercammen namen de goals voor hun rekening in het duel, terwijl Kevin van Looveren de shutout op zijn naam bracht. Herentals heeft nu thuisvoordeel in een play-off-serie tegen Nijmegen. Voor Tilburg zit het seizoen er bijna op. Dinsdag wacht nog een inhaalwedstrijd tegen Antwerpen, die echter niet meer van invloed is op de play-offs.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Unis Flyers Heerenveen

Ook voor Den Bosch zit het seizoen erop. De Bosschenaren verloren in eigen huis met 1-7 van Heerenveen en verloren daarmee ook hun 24e wedstrijd van het seizoen. Niels Lemans scoorde het enige Bossche doelpunt in het duel, terwijl namens Flyers Ronald Wurm (2), Marco Postma (2), Lars den Edel, Dennis Sikma en Tony Demelinne tot scoren kwamen.

Leuven Chiefs - Zoetermeer Panters

Leuven won in eigen huis met 6-5 van Zoetermeer en kan zich gaan opmaken voor een play-off-serie tegen de kampioen van de reguliere competitie, Den Haag.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum