Devils Beneliga Bendzius 10 2017

4 december 201708:17

Zondag roundup: uitwinst Luik, Hijs, Devils en Flyers

Luik haalde voor de tweede keer dit weekeinde uit en klopte Herentals in het hol van de leeuw met 3-12. Den Haag en Nijmegen wonnen hun uitwedstrijden in België, terwijl Heerenveen als winnaar uit de strijd kwam in de topper tegen Eindhoven. Amsterdam won in eigen huis van Den Bosch.

Antwerp Phantoms - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag blijft de ploeg met de minste verliespunten in de Beneliga tot nu toe dit seizoen. Het team van coach Chris Eimers won zondag de uitwedstrijd in Antwerpen met 3-5. Drie goals kort na de tweede hervatting beslisten het duel in Antwerpen.

Den Haag kwam via een goal van Jeffrey Melissant na vier minuten spelen op voorsprong, maar het was Antwerpen dat daarna het initiatief pakte. Via Ben Van Den Bogaert kwam de ploeg nog in de eerste periode langszij. Dezelfde aanvaller zette zijn ploeg kort na het begin van de tweede doorgang op voorsprong, terwijl Peter Bartek later zelfs voor de 3-1 zorgde.

Kort na die goal deed Hijs iets terug via Marco Bommezijn en binnen zes minuten na de hervatting in de derde periode had Den Haag het duel in eigen voordeel beslist via goals van Thomas Roosendaal, Joey Oosterveld en Raymond van der Schuit.

Leuven Chiefs - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen won zondag met 4-5 in Leuven. Het winnende doelpunt werd kort voor tijd gescoord door Kay Gielen, nadat Scott Wamsganz met zijn derde goal van de avond net Leuven weer op gelijke hoogte had gebracht. Eric Springer was de andere doelpuntenmaker namens Leuven. Bij Nijmegen nam Aivaras Bendzius twee goals voor zijn rekening en waren naast Gielen ook Jake Hendriks en Calvin Hendriks succesvol. Door de winst komt Nijmegen op 21 punten in tien wedstrijden, wat goed is voor de voorlopige tweede plaats op de ranglijst. Leuven staat vooralsnog negende met tien punten uit acht wedstrijden.

Amsterdam Tigers - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Connor Barette had drie goals en een assist in de 7-3 overwinning van Amsterdam in eigen huis tegen Den Bosch. De ploeg uit de hoofdstad liep in de eerste twee periodes al uit naar 7-1, maar zag Den Bosch in de slotfase nog iets terugkomen. Dean Versteeg, Tobias Kathan, Marcel Kars en John Versteeg scoorden de overige goals namens Tigers. Opvallend is dat Barette zijn drie goals op rij scoorde gedurende iets meer dan zeven minuten in de tweede periode. Daan Boogaardt, Tom Hemmes en Niels Lemans scoorden de Bossche doelpunten op zondag.

Den Bosch blijft door het verlies puntloos. Amsterdam klimt naar de zevende plaats met veertien punten uit tien wedstrijden.

Dolphin Kemphanen Eindhoven - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen klom naar de koppositie op de ranglijst van de Beneliga met een 2-5 zege in Eindhoven. Flyers scoorde liefst vier keer in iets meer dan vier minuten in de slotfase om de winst naar zich toe te trekken.

Heerenveen kwam na een doelpuntloze eerste periode op voorsprong via een powerplaygoal van Mark Hoekstra. Kemphanen kwam later in de periode op gelijke hoogte via een treffer met twee man meer op het ijs van Tom Messie.

Tien minuten voor tijd greep Flyers opnieuw het initiatief en korte tijd later stond de ploeg van Mike Nason op een ruime 1-5 voorsprong. Acher elkaar troffen Adam Bezak, Aldo van Aalderen, Tony Demelinne en Lars den Edel doel. In de slotfase scoorde Mike Verschuren nog namens Eindhoven met twee man minder op het ijs.

Door de zege voert Heerenveen nu met 22 punten uit tien wedstrijden de Beneliga aan, met één punt voorsprong op Nijmegen, Geleen en Eindhoven.

Archieffoto: Paul Nicolaassen