Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zaterdag roundup: Weer geslaagde comeback voor Hijs

Zaterdag roundup: Weer geslaagde comeback voor Hijs

Zaterdagavond kende genoeg spanning in de Beneliga. Hijs versloeg in overtime Luik en Amsterdam was te sterk voor directe achtervolger Antwerpen. Daarnaast waren er zeges voor Leuven en Zoetermeer.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Luik Bulldogs - Hijs Hokij Den Haag

Luik moest het in eigen huis doen zonder een flink aantal spelers. De ploeg van Paul Vincent levert drie spelers voor de U20 ploeg van België en miste nog een aantal belangrijke krachten dankzij schorsingen.

Ondanks de afwezigen was Luik dichtbij een overwinning. Nadat Den Haag de eerste periode eindigde met een 1-2 voorsprong, pakte Luik in de tweede periode de macht. Goals van Ramoul, Everaert en Engwegen zorgden voor een 4-2 stand in het voordeel van Bulldogs. Den Haag verloor ook Bas Britstra die een match penalty wegens checking from behind. In de daaropvolgende powerplay vielen de goals van Everaert en Engwegen.

De derde periode stond in het teken van de veerkracht van Den Haag. Hijs kwam eerst terug van 4-2 tot 4-4. Daarna kwam Luik nog tot tweemaal toe op voorsprong maar Den Haag kwam telkens weer langszij. De 6-6 van Alan van Bentem viel in de slotminuut van de reguliere speeltijd.

In overtime pakte Den Haag zelfs de winst. Oliver Pataky scoorde de winnende goal en zijn tweede doelpunt van de avond.

Archieffoto Robert Bos

38345562241 53Ec81410F K

Antwerpen Phantoms - Amsterdam Tigers

Antwerpen en Amsterdam zijn beiden volop in de race voor de achtste plek en daarmee een plaats in de play-offs. Amsterdam deed daarom goede zaken door met 4-6 te winnen in Antwerpen. Calvin Pohlman was belangrijk voor Tigers met twee goals en een assists. Ook Rocco van Hoorn, Julian Berteling, John Versteeg en Ivan Muso scoorden voor Amsterdam. 

Tigers komt door de overwinning op 20 punten. Antwerpen staat nu vijf punten achter Amsterdam, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. 

Zoetermeer Panters - Tilburg Toekomstteam

Zoetermeer Panters passeerde Tilburg op de ranglijst door in het Silverdome met 5-1 te winnen van de Brabanders. Trappers kwam nog wel vroeg aan de leiding door een treffer van Elia Urlings. De winst ging echter naar Zoetermeer door onder andere twee doelpunten van Thomas Borgman en Joy Turpijn. Beide ploegen hebben nu 12 punten waarbij Zoetermeer een duel minder heeft gespeeld.

Chiefs Leuven - Red Eagles Den Bosch

Den Bosch was in Leuven dichtbij het eerste punt in de Beneliga. Chiefs kwam weliswaar in de eerste tien minuten op een 2-0 voorsprong via goals van Oscar Delbrassine en Mickey Evers. Daarna hield Den Bosch echter het doel schoon. Aan het einde van de tweede periode scoorde Niels Lemans de aansluitingstreffer voor Red Eagles.

Helaas voor de bezoekers viel de gelijkmaker niet in de derde periode. In de allerlaatste seconde scoorde Eric Springer de 3-1. Leuven blijft door de overwinning in het spoor van Amsterdam. Chiefs moet drie punten zien goed te maken op de Tigers.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum