Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

20 augustus 201417:29

Door Joep Meijsen

Zoon Rick Vangog op proef bij Eaters

De 23-jarige Nick Vangog is mogelijk de vierde import voor Geleen. De zoon van oud-international Rick Vangog komt op proef bij de Limburg Eaters.

De in Aurora, Ontario geboren forward speelde de afgelopen drie jaar voor St. Lawrence University op het hoogste universiteitsniveau in de VS, maar kwam in alleen in zijn eerste jaar tot een respectabel aantal wedstrijden. De afgelopen twee jaar moest hij vanwege blessures grotendeels aan zich voorbij laten gaan.

Voor zijn gang naar de universiteit speelde hij op lager jeugdniveau in Ontario, waar hij voor de Aurora Tigers tot 39 punten in 56 wedstrijden kwam. Vangog beschikt volgens Eaters over een enorm hard schot en is ondanks zijn 1,96 meter en 106 kilo een zeer sterke schaatser met goede vaardigheden. Eaters stelt dat de forward door verschillende tipgevers werd aanbevolen.

Voorlopig komt Vangog, die bezig is een Nederlands paspoort te halen, op proef bij Geleen. Ondanks het paspoort geldt hij de komende twee jaar nog wel als import voor Eaters. Als Rick Vangog zijn proeftijd goed doorkomt, volgt hij in de voetstappen van zijn vader die in de jaren zeventig en tachtig in de Nederlandse eredivisie actief was bij vooral Groningen. Wereldberoemd werd hij heel even tijdens het WK voor A-landen in 1981 toen hij tijdens een wedstrijd van Oranje Guy Lafleur bewusteloos checkte met een faire bodycheck. De toenmalige ster van de Montreal Canadiens was net ingevlogen en had pas 41 seconden ijstijd achter de rug.