Kemphanen mollen close home 1314

17 november 201320:55

Zwaar weekend voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen droeg vorige week de rode lantaarn over aan Eaters Geleen. De jonge Kemphanen konden dit weekend echter geen punten bijschrijven. Zaterdag verloor de ploeg thuis van Heerenveen en zondag volgde een nipte nederlaag in Dordrecht.

Eindhoven – Heerenveen

Heerenveen daarentegen kende een prima weekend. Na de dikke overwinning op Herentals in eigen huis, waren de Friezen ook te sterk voor Eindhoven. Makkelijk ging het echter niet voor Heerenveen. In de twaalfde minuut kreeg Eindhoven een tegenvaller te verduren. Eerst ging Marc Donders eraf met een game misconduct na een opstootje met Andrew Krelove. In de vier tegen vier-situatie die daarop volgde, wist Nick Kuiper de ban te breken voor Flyers: 0-1.

Die 0-1 stand zou lang op het scorebord blijven staan. Nick de Jong verdubbelde de voorsprong pas anderhalve minuut voor het einde van de tweede periode.

In de slotperiode was Eindhoven een aantal malen dichtbij succes, maar de aansluitingstreffer viel niet. Uiteindelijk bepaalde Joey Oosterveld de eindstand met een empty netter op 0-3.

Dordrecht – Eindhoven

De 450 toeschouwers in Dordrecht zagen een flitsend begin van hun Lions. Al na dertien seconden bracht Don Nichols zijn ploeg op voorsprong. Eindhoven herstelde zich van de vroege tegenslag en kwam na zes minuten op gelijke hoogte. Op aangeven van Kilian van Gorp en Danny Stempher tekende Raymond van der Schuit voor de gelijkmaker. Voor de pas 18-jarige van der Schuit was het alweer zijn derde doelpunt van het seizoen.

Vroeg in de tweede periode pakte Eindhoven brutaal de leiding. Ditmaal was van der Schuit de aangever en wist de Belgische aanvaller Don Geerts te scoren: 1-2.

Dordrecht kwam terug aan het einde van de tweede periode. Nichols scoorde tijdens een vier tegen vier-situatie eerst de 2-2 in de 38e minuut. Twintig seconden voor de pauze kwam Dordrecht zelfs nog op voorsprong. Valentijn Scheffe scoorde de 3-2 en dat bleek ook de game-winning goal te zijn.

Door de overwinning behoudt Dordrecht aansluiting met Herentals in de strijd om de vierde plek. Eindhoven blijft door de nederlaag op de zesde plek met zes punten.