Home Sport & organisatieScheidsrechters TeamStripes → Presentaties 'Basisopleiding tot ijshockeyscheidsrechter' en Handboek BASIS
Stripesheader

Pre¬≠sen¬≠taties ‚Äč‚ÄėBasiso¬≠plei¬≠d¬≠ing tot ijshock¬≠eyschei¬≠d¬≠srechter‚Äô en Hand¬≠boek BASIS

Aa1
Aa2

Basisopleiding ijshockeyscheidsrechter
De basisopleiding bespreekt de eerste en belangrijkste beginselen van het scheidsrechters vak. Niet zozeer de spelregels, maar kwaliteiten van scheidsrechters, procedures, taken en de organisatie worden besproken.

Presentatiesheets basiscursussen clubscheidsrechters

De scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland stelt standaard powerpoint presentaties beschikbaar voor het geven van opleidingen aan clubscheidsrechters. U8/U10: één opleidingsavond, U12-U14: twee opleidingsavonden, U16 en hoger: één á twee opleidingsavonden, waarbij de U12-U14-opleiding de basis is waarop verder wordt gebouwd. Naast een opleiding middels presentaties en clips is praktijktraining op het ijs ook noodzakelijk.

Hieronder de presentatiesheets voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U8-U10 en de presentatiesheets van de basiscursus U12-U14.
De presentatiesheets voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U16 en hoger volgt.

Presentatiesheets U8-U10

Presentatiesheets U12-U14

Handboek Scheidsrechter BASIS

Jeugd
Young 4

Om je als nieuwe (club)scheidsrechter te voorzien van alle informatie welke belangrijk is voor de uitvoer van de rol als scheidsrechter, hebben we een handboek gemaakt voor de beginnende scheidsrechter. Naast het spelregelboek, instructies en opleidingen die je gaat krijgen, geeft het handboek je handvatten en inzicht in jouw rol als scheidsrechter.

Laatst gewijzigd op 18 maart 2021 om 08:33