Home Sport & organisatieScheidsrechters TeamStripes → Presentaties 'Basisopleiding tot ijshockeyscheidsrechter' en Handboek BASIS
Stripesheader

Pre¬≠sen¬≠taties ‚Äč‚ÄėBasiso¬≠plei¬≠d¬≠ing tot ijshock¬≠eyschei¬≠d¬≠srechter‚Äô en Hand¬≠boek BASIS

Aa1
Aa2

Basisopleiding ijshockeyscheidsrechter
De basisopleiding bespreekt de eerste en belangrijkste beginselen van het scheidsrechters vak. Niet zozeer de spelregels, maar kwaliteiten van scheidsrechters, procedures, taken en de organisatie worden besproken.

Presentatie basiscursussen clubscheidsrechters

De scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland stelt standaard PowerPoint presentaties beschikbaar voor het geven van opleidingen aan clubscheidsrechters. U9/U11: één opleidingsavond, U13-U15: twee opleidingsavonden, U17 en hoger: één á twee opleidingsavonden, waarbij de U13-U15-opleiding de basis is waarop verder wordt gebouwd. Naast een opleiding middels presentaties en clips is praktijktraining op het ijs ook noodzakelijk.

Hieronder de presentaties voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U9-U11 en de presentatiesheets van de basiscursus U13-U15.
De presentatie voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U17 en hoger volgt.

Zodra een opleidingscursus gepland gaat worden, neem dan contact op met de Scheidsrechterscommissie (Nathalie Kösters), dan ondersteunen wij graag in het geven van de presentatie.

PowerPoint presentatie U9-U11

Presentatiesheets U13-U15 (dit zijn de sheets, aangezien de PowerPoint ook clips bevat en het bestand te groot is om hier te delen)

Presentatie Scheidsrechtersweekend 4 en 5 september 2021 (Grootste wijzigingen Unified Rule Book IIHF)

Handboek Scheidsrechter BASIS

Jeugd
Young 4

Om je als nieuwe (club)scheidsrechter te voorzien van alle informatie welke belangrijk is voor de uitvoer van de rol als scheidsrechter, hebben we een handboek gemaakt voor de beginnende scheidsrechter. Naast het spelregelboek, instructies en opleidingen die je gaat krijgen, geeft het handboek je handvatten en inzicht in jouw rol als scheidsrechter.

Laatst gewijzigd op 10 september 2021 om 00:30