Home Sport & organisatie → Sportprotocol Corona

Sport­pro­to­col Corona

Op deze pag¬≠i¬≠na is alles ron¬≠dom sport en coro¬≠na terug te vin¬≠den. Bij nieuwe maatregelen/‚Äčrichtlijnen vin¬≠dt een update plaats.

Update 23-09-2021: Protocollen zijn opgesteld om het sporten zo coronaveilig en verantwoord te laten verlopen. IJshockey Nederland volgt de protocollen van de Rijksoverheid, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en NOC*NSF en adviseert dit ook aan de clubs en contractanten. IJshockey Nederland zal zelf geen specifieke protocollen opstellen.

Vanaf zaterdag 25 september 2021 gelden er aangepaste maatregelen, ook voor de sport. Naar aanleiding van de twee aangenomen moties vanuit de Kamer is er met betrekking tot het coronatoegangsbewijs en de horeca in de sport inmiddels meer duidelijkheid vanuit het Ministerie van VWS.

Zie het aangepaste protocol (geldig per 25 september 2021). Klik hier.

FAQ met betrekking tot Coronatoegangsbewijs (CTB) in de sport
De laatste dagen is door NOC*NSF hard gewerkt aan de FAQ die betrekking hebben op hoe we binnen de sport omgaan met het CTB. Lees hier de FAQ.

Rijksoverheid over Corona en Sport

Klik hier voor de pagina Corona en sport van de Rijksoverheid.

RIVM | Generiek kader 'Coronamaatregelen'

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een generiek kader ‚ÄėCoronamaatregelen‚Äô opgesteld voor bedrijven, organisaties, instellingen, lokale overheden en verenigingen. Het kader geeft adviezen hoe al deze organisaties zich kunnen houden aan de Nederlandse maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Algemeen protocol verantwoord sporten

Klik hier voor de pagina Coronavirus en sport van NOC*NSF.

Klik hier voor het sportprotocol van NOC*NSF.

Veelgestelde vragen coronavirus en sport

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen over het coronavirus en sport. NOC*NSF heeft een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden op die vragen opgesteld. Deze lijst is hier te vinden.

Protocol verantwoord sporten Vereniging Kunstijsbanen Nederland

De Vereniging Kunstijsbanen Nederland adviseert de kunstijsbanen de protocollen van het RIVM en NOC*NSF op te volgen. Aanvullende protocollen van ijsbanen of clubs worden hieronder geplaatst.

Voorlichtingsposters en informatieborden

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen is er op basis van het sportprotocol een communicatiepakket ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. De middelen zijn aangepast op basis van de huidige maatregelen.

Nieuwe toolkit coronamaatregelen voor sportclubs beschikbaar

Met een eenduidige inrichting en slimme gedragsmaatregelen is het voor mensen eenvoudig om coronamaatregelen op te volgen. Zodat sportclubs zich weer kunnen richten op waar het écht over gaat: lekker sporten. In deze nieuwe toolkit coronamaatregelen vind je per ruimte alle tips en posters om goed van start te gaan.

Protocollen clubs of ijsbanen

Protocollen Dordrecht

Protocollen Geleen

Protocollen Heerenveen

FAQ

Laatst gewijzigd op 23 september 2021 om 14:38