Home Sport & organisatieScheidsrechters TeamStripes → Presentaties 'Basisopleiding tot ijshockeyscheidsrechter' en Handboek BASIS
Stripesheader

Pre¬≠sen¬≠taties ‚Äč‚ÄėBasiso¬≠plei¬≠d¬≠ing tot ijshock¬≠eyschei¬≠d¬≠srechter‚Äô en Hand¬≠boek BASIS

Aa1
Aa2

Basisopleiding ijshockeyscheidsrechter
De basisopleiding bespreekt de eerste en belangrijkste beginselen van het scheidsrechters vak. Niet zozeer de spelregels, maar kwaliteiten van scheidsrechters, procedures, taken en de organisatie worden besproken.

Presentatiesheets basiscursussen clubscheidsrechters

De scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland stelt standaard powerpoint presentaties beschikbaar voor het geven van opleidingen aan clubscheidsrechters. U8/U10: één opleidingsavond, U12-U14: twee opleidingsavonden, U16 en hoger: één á twee opleidingsavonden, waarbij de U12-U14-opleiding de basis is waarop verder wordt gebouwd. Naast en opleiding middels presentaties en clips is praktijktraining op het ijs ook noodzakelijk.

Klik hier voor de presentatiesheets voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U8-U10.
Klik hier voor de presentatiesheets voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U12-U14.
Klik hier voor de presentatiesheets voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U16 en hoger.

Handboek Scheidsrechter BASIS

Om je als nieuwe (club)scheidsrechter te voorzien van alle informatie welke belangrijk is voor de uitvoer van de rol als scheidsrechter, hebben we een handboek gemaakt voor de beginnende scheidsrechter. Naast het spelregelboek, instructies en opleidingen die je gaat krijgen, geeft het handboek je handvatten en inzicht in jouw rol als scheidsrechter.

Laatst gewijzigd op 23 januari 2021 om 20:20