Home OrganisatieSamen voor een veilig sportklimaat → Wat doet IJshockey Nederland voor jouw club?

Wat doet IJs­hoc­key Neder­land voor jouw club?

Je staat er niet alleen voor

Als bestuur ben je verantwoordelijk voor een veilig en positief sportklimaat bij jouw vereniging. Maar je staat er niet alleen voor. Ook op dit vlak wil IJshockey zijn motto 'samen voor een veilig sportklimaat' waarmaken.

IJshockey Nederland organiseert jaarlijks een verenigingssessie met de vertrouwenscontactpersonen over een veilig sportklimaat. Dit doen we via digitale (online) sessies. Wanneer de datum voor deze online sessie bekend is, zullen we de vertrouwenscontactpersonen daarover per e-mail informeren.

Verenigingsadviseur/Integriteitsmanager

Wil je als bestuur aan de slag voor een veilig sportklimaat maar weet je niet waar je moet beginnen, of ben je hier al mee bezig maar stuit je op problemen? Dan kun je contact opnemen met onze integriteitsmanager Liselotte Hamelink.

Vertrouwenscontactpersoon IJshockey Nederland

IJshockey Nederland heeft als bond een vertrouwenscontactpersoon (VCP), die beschikbaar is voor vragen op het gebied van een veilig sportklimaat. Haar naam is Dea Jaspers en zij is te bereiken via het contactformulier onderaan deze pagina of via telefoon op 06-82323019.

Centrum Veilige Sport Nederland

Wij werken op dit thema ook samen met het Centrum Veilige Sport Nederland. Dat heeft, om je als vereniging op weg te helpen, het High5 Stappenplan bedacht, dat je op een overzichtelijke manier door dit (soms ingewikkelde) proces loodst. Als vereniging kun je ook zelf een beroep doen op het CVSN voor adviesvragen over of meldingen van grensoverschrijdend gedrag. NOC*NSF biedt ook (gratis) ondersteuning aan via een inspiratiesessie, workshop of individuele begeleiding bij het op orde brengen van de preventie sociale veiligheid op jouw vereniging. Dit heet het ‘Verenigingstraject Sociale Veiligheid’. Meer informatie daarover vind je op www.sportopleidingen.nl.

Laatst gewijzigd op 2 juli 2024 om 17:18