Home Sport & organisatieWedstrijdzaken → Tuchtmaatregelen

Tucht­maa­trege­len

Bij aanvang van het seizoen is meegedeeld dat het project video-opnames en strafbepaling door de Player Safety Committee dit seizoen niet doorgaat. Wel is gestart met een pilot waarvoor vier teams zich hebben aangemeld. Over dit project volgt na het seizoen meer informatie.

Omdat de strafafhandeling met de Player Safety Committee niet doorgaat zijn we genoodzaakt de normale manier van werken weer op te pakken als het gaat om straffen die spelers tijdens wedstrijden kunnen ontvangen. Twee van de mogelijke straffen zijn een Game Misconduct Penalty (GMP) en een Match Penalty (MP) waarbij op basis van de tuchtregeling gestandaardiseerde afdoening (zie bijlage II van het tuchtreglement) gestandaardiseerde tuchtmaatregelen worden opgelegd.

Voor de gestandaardiseerde tuchtmaatregelen in het geval van een GMP wordt verwezen naar artikel 3 van de tuchtregeling gestandaardiseerde afdoening. Voor de gestandaardiseerde tuchtmaatregelen in het geval van een MP wordt verwezen naar artikel 4 van de tuchtregeling gestandaardiseerde afdoening.

De clubs en de betreffende speler of teamofficial zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden en het uitvoeren van het bepaalde in de artikelen 3, 4 en 5 van de tuchtregeling gestandaardiseerde afdoening.

Daarnaast kan een straf worden voorgelegd aan de tuchtcommissie voor eventuele additionele maatregelen.

Wij verzoeken jullie dit per omgaande te melden aan de spelers en coaches.

Laatst gewijzigd op 20 oktober 2021 om 12:23