Home Regle¬≠men¬≠tenBijlage bij het sportreglement seizoen 2024-2025 → Bijlage VI: Inzet van clubscheidsrechters

Bij­la­ge VI: Inzet van clubscheidsrechters

a. Leden (clubs) zijn verplicht een scheidsrechtercoördinator bij IJshockey Nederland aan te melden.

b. Leden (clubs) zijn verplicht om per team dat zich voor de competitie inschrijft ten minste gemiddeld 1,5 clubscheidsrechter bij IJshockey Nederland aan te melden. Deze bepaling is niet van toepassing met betrekking tot teams die uitkomen in de Tweede divisie, Derde divisie, Vierde divisie, Vijfde divisie, Zesde divisie en bij de U11/U9/U7. Voor clubscheidsrechters die in de diverse competities worden ingezet, gelden opleidingseisen en leeftijdsbepalingen (zie verder in deze bijlage).Alle clubscheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren moeten door de clubs/contractanten worden aangemeld bij IJshockey Nederland via de online ledenadministratie en zullen worden geregistreerd bij de scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland.

c. Aan de hand van de basisopleiding scheidsrechters leiden de scheidsrechtercoördinatoren lokaal nieuwe clubscheidsrechters op. De scheidsrechtercoördinator zorgt ervoor dat de clubscheidsrechters door de ledenadministrateur van de eigen club worden aangemeld in de online ledenadministratie van de club. De scheidsrechtercoördinator voorziet de scheidsrechterscommissie telkens van de bondsnummers van de opgeleide clubscheidsrechters.

d. Clubscheidsrechters moeten volgens dit schema worden ingezet.

Clubscheidsrechters kunnen zich te allen tijde aanmelden als bondsscheidsrechter. Hij/zij zal dan (wanneer de benodigde opleidingsstappen zijn doorlopen) nog steeds wedstrijden voor de club mogen/kunnen fluiten maar kan daarnaast opgesteld worden in de wedstrijden die door de scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland worden aangewezen.

e. Indien bij een U17-competitiewedstrijd naast de aangewezen bondsscheidsrechter maar √©√©n clubscheidsrechter aanwezig is, zal de wedstrijd wel doorgaan en worden geleid in een 2-man systeem. Het thuisspelende team wordt een boete van ‚ā¨ 50,00 opgelegd. Mocht er helemaal geen clubscheidsrechter aanwezig zijn, zal de wedstrijd niet doorgaan. De bondsscheidsrechter dient zijn onkostenvergoeding inclusief wedstrijdvergoeding uitbetaald te krijgen. Het thuisspelende team wordt een boete van ‚ā¨ 50,00 opgelegd.

Laatst gewijzigd op 9 juli 2024 om 12:19