Bij­la­ge XII: Icing-regel

De zogenaamde hybride-icing, zoals die in spelregel 81 in het offici√ęle spelregelboek is opgenomen, wordt enkel toegepast in de Bekercompetitie, Landskampioenschap, Eredivisie, U23-competitie en U17-competitie. Voor alle overige divisies is onderstaande regel van toepassing:

Indien een speler van een team, dat met een gelijk aantal of meer spelers op het ijs staat dan de tegenstander, de puck schiet, met de hand speelt, of doet afwijken vanaf zijn eigen helft van het speelveld over de doellijn (maar niet tussen de doelpalen) van het andere team, zal het spel worden onderbroken en is er sprake van icing. Bij icing mogen in de vrouwencompetitie, U15-competitie en U13-competitie in afwijking van spelregel 81 in het offici√ęle spelregelboek wel spelers wisselen.

Met ingang van het seizoen 2019-2020 mogen bij icing spelers in de U17-competitie niet meer wisselen. Dus bij U17-competitie, U23-competitie, Bekercompetitie, Landskampioenschap, Eredivisie geldt: hybride-icing en niet wisselen van spelers door het team dat icing schiet.

Laatst gewijzigd op 9 juli 2024 om 11:17