Nardo Nagtzaam Peiting

19 oktober 202007:22

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: corona raakt ook spelers in buitenland

De ploegen van Mike Dalhuisen en bondscoach Doug Mason kregen afgelopen week te maken met positieve coronatests. De competitie van de Nederlandse vrouweninternationals in Zweden ging wel door, terwijl Nardo Nagtzaam zijn eerste wedstrijden speelde en direct scoorde.

Vrouweninternationals

Het was geen goede zondag voor de Oranjevrouwen in Zweden. Het SDE van Maree Dijkema, Keigheigh Hamers, Savine Wielenga en Julie Zwarthoed ging met 2-5 onderuit tegen Linköping. Geen punten voor de Nederlandse vrouwen. Het Göteborg van Esther de Jong verloor met 3-1 van Modo. Beide teams komen op 24 oktober weer in actie. SDE speelt dan uit bij Brynäs en Göteborg ontvangt HV71.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam kwam wel voor het eerst dit seizoen in actie. Met zijn Oberliga Süd-club EC Peiting kwam hij thuis en uit in actie tegen Starbulls Rosenheim. Op vrijdag werd in een lege hal in Rosenheim met 4-1verloren, maar op zondag voor 210 toeschouwers volgde in de eigen ijshal een 5-2 zege. Nagtzaam scoorde het eerste doelpunt voor zijn ploeg.

Mike Dalhuisen

Voor Mike Dalhuisen stonden wedstrijden tegen Nové Zamky en Jegesmedvék Miskolc op het programma dit weekeinde, maar beide wedstrijden gingen niet door. Op dinsdag 13 oktober werd het seizoen van HK Poprad onderbroken vanwege positieve coronatests. In totaal waren er in het team en begeleiding twaalf positieve tests, waardoor de ploeg direct in zijn geheel in quarantaine ging.

Doug Mason

Ook voor Doug Mason en Graz99'ers was het een lege zondag. Het duel tegen Bratislava Capitals, de club van ex-Flyer Adam Bezak, werd uitgesteld vanwege positieve coranatests bij spelers van de ploeg die door de Nederlandse bondscoach gecoacht. Dat was een flinke domper na een zeer succesvolle vrijdag, waarop met 2-3 werd gewonnen van het Italiaanse Bozen (Bolzano), waardoor de ploeg de koppositie pakte in de multinationale Bet-At-Home Liga, die geldt als het hoogste niveau in Oostenrijk. Bezak speelde overigens pas twee wedstrijden voor zijn nieuwe club, die überhaupt pas vier wedstrijden speelde.

Guus van Nes

International Guus van Nes maakt ook dit seizoen deel uit van de selectie van Quinnipiac Bobcats, dat uitkomt op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten. De Nederlander werd vorig jaar nog gekozen in het ECA Hockey All Academic Team en had in 27 wedstrijden twee goals en drie assists. Ook voor hem is het de vraag wanneer het seizoen begint. Normaal staan de eerste wedstrijden voor begin oktober op het programma, maar dit is vooralsnog naar een nader te bepalen tijdstip uitgesteld. Afgelopen maand werd voor sommige college-competities de hoop uitgesproken dat in november begonnen kan worden met wedstrijden. Voor de ECAC waar Van Nes speelt lijkt begin volgend jaar de meest waarschijnlijke optie.