Home OrganisatieOpleidingen → Scheidsrechter
Stripesheader

Scheids­rech­ter

Martin 1
Martin 2

Basisopleiding ijshockeyscheidsrechter
De basisopleiding bespreekt de eerste en belangrijkste beginselen van het scheidsrechters vak. Niet zozeer de spelregels, maar kwaliteiten van scheidsrechters, procedures, taken en de organisatie worden besproken.

Presentatie basiscursussen clubscheidsrechters

De scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland stelt standaard PowerPoint presentaties beschikbaar voor het geven van opleidingen aan clubscheidsrechters.

Niveau I: U9/U11: één opleidingsavond

Niveau II: U13-U15: twee opleidingsavonden

Niveau III: U17 en hoger: één á twee opleidingsavonden, waarbij de U13-U15-opleiding de basis is waarop verder wordt gebouwd. Naast een opleiding middels presentaties en clips is praktijktraining op het ijs ook noodzakelijk.

Hieronder de presentaties voor het geven van de basiscursus clubscheidsrechter U9-U11, de presentatiesheets van de basiscursus U13-U15 en de presentatiesheets van de basiscursus clubscheidsrechter U17 en hoger.

Zodra een opleidingscursus gepland gaat worden, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie (Nathalie Kösters), dan ondersteunen wij graag in het geven van de presentatie.

Scheidsrechter niveau I PowerPoint presentatie U9-U11

Scheidsrechter niveau II presentatiesheets U13-U15 (dit zijn de sheets, aangezien de PowerPoint ook clips bevat en het bestand te groot is om hier te delen)

Scheidsrechter niveau III presentatiesheets U17 en hoger (dit zijn de sheets, aangezien de PowerPoint ook clips bevat en het bestand te groot is om hier te delen)

Presentatie Scheidsrechtersweekend 4 en 5 september 2021 (Grootste wijzigingen Unified Rule Book IIHF)

Handboek Scheidsrechter BASIS

Om je als nieuwe (club)scheidsrechter te voorzien van alle informatie welke belangrijk is voor de uitvoer van de rol als scheidsrechter, hebben we een handboek gemaakt voor de beginnende scheidsrechter maar ook als naslagwerk voor de meer gevorderde scheidsrechter. Naast het spelregelboek, instructies en opleidingen die je gaat krijgen, geeft het handboek je handvatten en inzicht in jouw rol als scheidsrechter (Referee en Linesperson).

Jeugd
Young 4

Laatst gewijzigd op 23 november 2023 om 11:37