Home Team Stripes → Player Safety Commissie

Play­er Safe­ty Commissie

Vanaf het seizoen 2023-2024 zal er in de Eredivisie met een Player Safety Commissie (PSC) gewerkt gaan worden.

Er wor¬≠den tij¬≠dens het sei¬≠zoen 2023‚ÄČ‚Äď‚ÄČ2024 in de Ere¬≠di¬≠vi¬≠sie geen Match Penal¬≠ties meer gege¬≠ven. Maar bij een (Major+) Game Mis¬≠con¬≠duct gaan de beel¬≠den naar de PLay¬≠er Safe¬≠ty Commissie.


De deelnemende teams in de Eredivisie zullen van alle wedstrijden beeldopnames maken en deze centraal delen, gelijk na de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijden in de Eredivisie (vriendschappelijk/competitie/Beker) kan er maximaal een (Major+) Game Misconduct worden gegeven door de scheidsrechter. Bij een (Major+) Game Misconduct volgt een automatische 1 wedstrijd schorsing. Na ieder weekend zal de Player Safety Commissie, op basis beelden beslissen of er sprake is van een overtreding conform het IIHF spelregelboek en of er additioneel een schorsing gaat volgen.

Zo zou de automatische wedstrijd schorsing (mits nog niet uitgezeten) kunnen komen te vervallen óf additioneel een maximum aan schorsing van 4 wedstrijden kunnen worden opgelegd. Zie onder de uitleg van de werking en reikwijdte van de PSC.

Op woensdagen zal de uitkomsten van het weekend daarvoor worden bekendgemaakt.

Samenstelling Player Safety Commissie

Naam Functie
Jacco Landman Voorzitter (oud speler/coach)
Chris Eimers Commissielid (oud speler/coach)
Debby Hengst Commissielid (Officiating Coach IIHF)
Jeroen van den Berg Commissielid (oud scheidsrechter)
Martin de Wilde * Commissielid (Referee in Chief)

Onderstaand hoe de werking is vastgelegd in de regelementen van IJshockey Nederland

* Wedstrijden waarbij de Referee in Chief zelf op het ijs staat vanwege het scheidsrechters tekort, zal hij niet betrokken zijn bij uitspraken van de PSC.

Laatst gewijzigd op 17 augustus 2023 om 12:04