Ijshockey Nederland logo

19 maart 201718:35

Door Joep Meijsen

Jeugdtitels naar Eindhoven, Tilburg en Den Haag

De jeugdtitels in het Nederlandse ijshockey zijn verdeeld. Tijdens Super Sunday in Eindhoven wonnen de U12 van Eindhoven, de U14 van Tilburg en de U17 van Den Haag de landelijke titels.

Eindhoven Kemphanen U12 - Amstel Tijgers U12 zwart

Eindhoven Kemphanen veroverde met de U12 de nationale titel door een 6-3 overwinning op Amsterdam. Jorma van de Meerakker scoorde drie treffers namens de Kemphanen. Kemphanen besliste de ontmoeting in de derde periode toen de ploeg van 3-2 voor uitliep naar 6-3.

Tilburg Trappers U14 Wit - Hijs Hokij Den Haag U14

Na een doelpuntloze eerste periode overtuigde de U14 van Tilburg Trappers op zondagmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Hijs Hokij in Den Haag. Jelle Julien was met vier goals de grote man in de uiteindelijke 8-0 overwinning voor de Tilburgers. Doelman Jowin Ansems pakte de shutout voor zijn team.

Hijs Hokijk Den Haag U17 - Unis Flyers Heerenveen U17

Bij de U17-jeugd ging het kampioenschap naar Den Haag. In de middagwedstrijd in Eindhoven was de ploeg met 8-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Heerenveen. Heerenveen werkte een 3-1 achterstand nog helemaal weg, maar kon dat kunstje later in de wedstrijd niet herhalen. Jay de Ruiter nam drie goals voor zijn rekening, terwijl Dani van Schilt twee keer scoorde.