Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg
Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg — © Arie Leeuwesteijn

29 december 202007:47

Door Joep Meijsen

Maandag roundup: Halle doorbreekt zegereeks Trappers

Saale Bulls Halle heeft de reeks overwinningen van Tilburg Trappers doorbroken. De Brabanders verloren het uitduel met 2-1. Wouter Sars scoorde de enige Tilburgse treffer.

Het was een ontmoeting tussen twee zwaar gehavende ploegen. Bij Tilburg ontbrak coach Bo Subr in de bank en waren ook Jonne de Bonth, Kevin Bruijsten, Ryan Collier, Boet van Gestel en Danny Stempher afwezig voor de verre uitwedstrijd. Tijdens het duel viel bovendien Alexei Loginov nog uit met een blessure. Josh Mizerek was voor de tweede wedstrijd op rij de hoofdcoach.

Ook Halle trad aan zonder een aantal sleutelspelers en had uiteindelijk maar net genoeg spelers voor drie lijnen. Inclusief de twee goalies telde de selectie van de ploeg slechts zestien spelers. Een van die spelers was doelman Sebastian Albrecht, die met 45 reddingen op 46 schoten een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning van zijn ploeg.

Tilburg kwam vroeg in het duel op achterstand via een goal van Kyle Helms. Halverwege het duel was het Wouter Sars die ervoor zorgde dat zijn team weer op gelijke hoogte kwam, maar de ervaren Fin Valtteri Hotakainen, vorig jaar nog actief op het hoogste niveau in Finland, haalde tien minuten voor tijd de trekker over voor de winnende treffer.

Oberliga

Trappers verspeelde op de ranglijst weinig ruimte door het verlies. Koploper Hannover Scorpions, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld, verspeelde bij Diez-Limburg een punt, terwijl Hannover Indians met 2-3 verloor van Herforder EV. Elders was Rostock Piranhas met 6-5 te sterk voor Hamburg Crocodiles en won Herner EV bij Hammer Eisbären. Tilburg staat nu op 15 punten van de koploper.