SDHL playoffs

1 maart 202113:38

Door Remco

Play-offs voor Zweedse vrouwenijshockey van start

Maandagavond starten de play-offs voor de SDHL, de Zweedse vrouwencompetitie. Het Oranje-kwartet Julie Zwarthoed, Savine Wielenga, Kayleigh Hamers en Marée Dijkema heeft zich met SDE voor het tweede jaar op rij gekwalificeerd voor de kwartfinale.

In de kwartfinale neemt SDE het op tegen het sterke Brynäs. Vorig jaar kwamen beide teams elkaar ook tegen in de kwartfinale en won Brynäs beide wedstrijden. Dit jaar eindigde SDE op een zevende plek na het reguliere seizoen, één plek lager dan vorig seizoen. Brynäs is de nummer twee op de ranglijst en steeg één plek ten opzichte van vorig seizoen.

Bij de tegenstander speelt de beste speelster in de Zweedse competitie. De Zwitserse aanvalster Lara Stalder werd vorig jaar al uitgeroepen tot meest waardevolle speelster in de SDHL en dit jaar was de 26-jarige Stalder opnieuw een topspeelster. Stalder kwam tot 31 goals en 51 assists in 36 wedstrijden en werd daarmee opnieuw topscorer in de SDHL.

In de top tien van het topscorersklassement vinden we nog twee speelsters van Brynäs. De Tsjechische Katerina Mrazova eindigde op de vijfde plek met 23 goals en 40 assists en op de negende plek staat de pas 19-jarige Zweedse Josefin Bouveng met 24 goals en 23 assists.

Voor SDE is Kayleigh Hamers de hoogstgeklasseerde speelster. Zij eindigde het reguliere seizoen op de 26e plaats met 7 goals en 19 assists. Savine Wielenga kwam in 27 wedstrijden tot 9 goals en 9 assists, Julie Zwarthoed behaalde in 35 wedstrijden 8 goals en 6 assists. Marée Dijkema noteerde 1 goal en 2 assists.

Gedurende het seizoen won Brynäs alle vier ontmoetingen met SDE:

19 september: SDE - Brynäs 1-2

24 oktober: Brynäs - SDE 5-0

5 december: SDE - Brynäs 2-8

14 januari: Brynäs - SDE 6-0

Maandagavond om 19.00 uur is de face-off van het eerste duel. De tweede wedstrijd is op woensdagavond en start ook om 19.00 uur.